Dalton Terror

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Dalton Terror
Walibi Belgium - Dalton Terror (05).JPG
Algemene informatie
Locatie Vlag van België Walibi Belgium, Waver
Bouwer(s) Intamin AG
Opdrachtgever Walibi Belgium, Eddy Meeùs
Status Geopend
Opening 1998
Thematisering en muziek
Thema Wilde Westen
Tot 2014: De Daltons, Lucky Luke
Ritmuziek Nee
Eigenschappen
Topsnelheid 106 km/u vrije val
Maximale hoogte 77 meter (masthoogte)
Aantal voertuigen 5 gondels
Veiligheidsbeugel Schouderbeugel
Capaciteit 4 personen per gondel
Wachtrij
Snelpas Aanwezig
Website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Dalton Terror is een vrijevaltoren in het Belgische pretpark Walibi Belgium, gebouwd door Intamin AG en geopend in 1998. De 77 meter hoge toren bevindt zich in de themazone 'Lucky Luke City' en is als oriëntatiepunt over het hele park zichtbaar. Het was het laatste project van Eddy Meeùs, stichter van Walibi Wavre, alvorens Six Flags het park overnam.

Thema[bewerken]

De thematisering was oorspronkelijk gebaseerd op de Daltons uit de Belgische stripreeks Lucky Luke. Vanaf 2014 verliepen de rechten voor het gebruik van de figuren van Lucky Luke. Bijgevolg moest Walibi Belgium de torsobeelden van de Daltons op de gondels van de attractie verwijderen. In 2015 kreeg de Dalton Terror een geheel nieuwe look om alle verwijzingen naar de figuurtjes te doen vergeten. De eerst gele toren kreeg een bruine kleur, de paarse gondels werden geel/oranje geschilderd.

Trivia[bewerken]

  • Dalton Terror is de snelste pretparkattractie in de Benelux, gevolgd door Fury in Bobbejaanland , die 106,6 km/h haalt. In vrije val halen de gondels een snelheid van 106 km/u.
  • De Dalton Terror was in zijn soort, vanaf zijn opening tot 2002, de hoogste drop tower van Europa.[bron?] Vandaag is hij nog steeds de hoogste in de Benelux.
Dalton Terror als oriëntatiepunt
Walibi Belgium - Dalton Terror (02).JPG