Vampire (Walibi Belgium)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vampire
Vampire WB.JPG
Algemene informatie
Locatie Walibi Belgium, Vlag van België
Type Omgekeerde achtbaan
Model: Suspended Looping Coaster (689m Standard)
Bouwer(s) Vekoma
Opdrachtgever Six Flags
Status Geopend
Opening 1999
Eigenschappen
Topsnelheid 80 km/u
Baanlengte 689 m
Baanhoogte 33,3 m
Inversies 5
Ritduur 1:36 min
Treinen 2
Capaciteit 1040 personen per uur
Wachtrij
Snelpas Aanwezig
Website
Vampire op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Vampire is een door Vekoma gebouwde omgekeerde achtbaan in het attractiepark Walibi Belgium.

Vampire werd in 1999 gebouwd na de overname van Walibi Waver door de Six Flags groep. Het is het standaardmodel van de Suspended Looping Coaster, een omgekeerde achtbaanmodel van de Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma. Vampire is iets anders dan het prototype Condor in Walibi Holland om het comfort voor de berijders te verhogen. De laatste heuvels hebben een zijwaartse slingering gekregen om een harde ruk naar de zijkant te voorkomen.

Technische gegevens[bewerken]

 • Hoogte: 33,3 m
 • Baanlengte: 689 m
 • Aantal treinen: 2 stuks met 10 wagens van 2 personen, totaal 20 personen per trein
 • Aantal inversies: 5 (1 Roll over, 1 Sidewinder en 2 inline twists)
 • Optakelsysteem: ketting

Trivia[bewerken]

 • Na het verdwijnen van Vertigo heeft Walibi Belgium iedere maand in 2009 een andere attractie als thema gebruikt onder de noemer de Big7. In juni stond de Vampire in de spotlights. Als extra actie werkte Walibi Belgium samen met het Rode Kruis dat bloed afnam.[1] Deze actie kwam er omdat de attractie gethematiseerd is naar Graaf Dracula. In 2010 werden tijdens de Big7 de nieuwe kleuren van Vampire in de bloemetjes gezet. Tijdens die actie bezocht ex-AC Milan voetballer Jean-Pierre Papin het park en konden enkele gelukkigen een voetbalwedstrijd met Papin spelen.
 • Vampire is de enige omgekeerde achtbaan in België, aangezien Dreamcatcher te Bobbejaanland een ander model is.[2]
 • Vampire is de enige attractie in Walibi Belgium in België waar ooit een dode is gevallen. In 1999 overleed een vrouw in het treintje van Vampire toen die terug het station in reed. Oorzaak van haar overlijden waren hartproblemen.
 • In de winter van 2010 kreeg deze achtbaan een nieuw aanzien. De rode baan kreeg een diepere rode kleur en de ondersteuningen werden zwart geschilderd om beter in het vampierthema te passen. Bovendien werd ook de brug naar Vampire aangepakt en in een vampierthema gestopt. Een nevelmachine in de 'put' aan de aanloop naar de derde inversie moet voor een extra dimensie zorgen.
 • Actrice en dj Zohra is de meter van Vampire sinds de opening van Vampire.
 • Vampire is zeer duidelijk te zien vanop de autosnelweg, aangezien de achtbaan aan die zijde van het park gelegen is. In de eerste jaren van de Vampire gebeurden er op die weg dan ook regelmatig ongevalletjes die te wijten waren aan chauffeurs die afgeleid werden door de attractie.

Externe link[bewerken]