Tiny Sanders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tiny Sanders
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Justinus Josephus Gerardus Maria (Tiny) Sanders
Geboortedatum 26 augustus 1956
Geboorteplaats Geldrop
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep(en) Bestuurder
Sporttak Voetbal
Functie(s) Algemeen directeur
Dienstjaren
2010-2014 PSV
Portaal  Portaalicoon   Sport

Justinus Josephus Gerardus Maria (Tiny) Sanders (Geldrop, 26 augustus 1956) is de voormalige algemeen directeur van voetbalclub PSV Eindhoven.

Biografie[bewerken | bron bewerken]

Maatschappelijke carrière[bewerken | bron bewerken]

Sanders bekleedde, voor hij in het profvoetbal actief werd, diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Hij was, onder andere, actief bij Mars in Veghel en Albury-Wodonga en vijftien jaar bij Campina, het huidige FrieslandCampina. Tot aan de fusie met Friesland Foods was hij ruim zeven jaar directie voorzitter van Campina. Onder de directie van Tiny Sanders speelde Campina adequaat in op de maatschappelijke veranderingen. Tevens maakte de onderneming onder zijn leiding een sterke ontwikkeling door op het gebied van innovatie en internationale groei. [bron?]

PSV[bewerken | bron bewerken]

Op 1 juli 2010 trad Sanders formeel in dienst als algemeen directeur bij voetbalclub PSV Eindhoven. Hij begon echter al op 1 april 2010 bij de club, waar hij de eerste maanden werd ingewerkt door zijn voorganger Jan Reker.

De vier jaar dat Sanders directeur was bij PSV, waren in sportief opzicht uiterst magere jaren. In het eerste jaar werd, onder trainer Fred Rutten, het kampioenschap verspeeld. In zijn tweede seizoen zette hij, ondanks dat hij lang de hand boven zijn hoofd gehouden had, trainer Rutten op straat, ten faveure van Phillip Cocu. In het seizoen 2012-2013, het seizoen waarin de club zijn 100-jarig bestaan vierde, werd Dick Advocaat binnengehaald als nieuwe trainer en werd Mark van Bommel terug gehaald als aanvoerder. Alles op alles werd gezet om het kampioenschap binnen te halen, maar ook dit seizoen bleek AFC Ajax te sterk voor de Eindhovenaren. Het seizoen erop stond, wederom onder trainer Cocu, in het teken van wederopbouw en haakte PSV al vroeg af voor de kampioenstrijd. Wel wist hij Jong PSV dat seizoen, deel te laten nemen aan de Jupiler League.

Financieel gezien wist Sanders de club uit de gevarenzone te redden, onder meer door een salarisplafond in te stellen en de grond onder het stadion te verkopen aan de gemeente Eindhoven. Daarnaast wist technisch manager Marcel Brands, onder zijn leiding, een financieel succesvol transferbeleid te voeren.[1]

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2014 maakte Sanders bekend de club per 1 april 2014 te verlaten.[2] Hij werd opgevolgd door Toon Gerbrands.

Voorganger:
Jan Reker
Algemeen directeur van PSV
1 juli 2010 - 1 april 2014
Opvolger:
Toon Gerbrands