Tranen (single)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Tranen
Single van:
Kris Kross Amsterdam in samenwerking met Kraantje Pappie en Pommelien Thijs
B-kant(en) Instrumentale versie
Uitgebracht 2021
Genre Nederhop
Duur 2:59
Label Spinnin' Records, Top Notch
Schrijver(s) Alex van der Zouwen, Bas van Daalen, Glen Faria, Jordy Huisman, Joren van der Voort, Koen Wauters, Pommelien Thijs, Sander Huisman, Yuki Kempees
Producent(en) Alex van der Zouwen, Joren van der Voort, Bas van Daalen, Jordy Huisman, Sander Huisman
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Kris Kross Amsterdam
2020
Donderdag
  2021
Tranen
  2021
Early in the Morning
Singletijdbalk van Kraantje Pappie
2021
Ma aan de lijn
  2021
Tranen
  2021
1%
Singletijdbalk van Pommelien Thijs
2020
Nu wij niet meer praten
  2021
Tranen
  2021
Meisjes van honing
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tranen is een single van het Nederlandse dj-trio Kris Kross Amsterdam in samenwerking met de Nederlandse rapper Kraantje Pappie en Belgische zangeres Pommelien Thijs uit 2021.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Tranen is geschreven door Koen Wauters en geproduceerd door Alex van der Zouwen, Joren van der Voort, Bas van Daalen, Jordy Huisman en Sander Huisman. Het is een bewerking van Passie van Clouseau uit 1995.[4] Kris Kross Amsterdam gebruikt vaker samples van liedjes om nieuwe hits te maken. Voor Tranen gaven de heren toe dat het bij dit nummer te makkelijk was gekopieerd, waardoor het geen grote radiohit werd. Het lied is een nederhopnummer dat gaat over liefdesverdriet.

Het is de tweede keer dat Kris Kross Amsterdam en Kraantje Pappie met elkaar samenwerken; in 2019 hadden ze samen met Tabitha een hit met Moment, eveneens een remake van een nummer uit de Jaren 90. De samenwerking met Pommelien Thijs kwam mede tot stand doordat zij als Vlaamse zangeres goed paste bij het Vlaamse origineel.[5]

De B-kant van de single is een instrumentale versie van het lied. In Vlaanderen heeft de single de gouden status.[6]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied was redelijk succesvol in België, maar de artiesten hadden minder succes met het lied in Nederland. In de Vlaamse Ultratop 50 piekte het op de veertiende plaats en was het negen weken te vinden. De piekpositie in de Nederlandse Single Top 100 was de 73 plek in de enige week dat het in deze lijst stond. De Nederlandse Top 40 werd helemaal niet gehaald, al kwam het wel tot de zesde plaats van de Tipparade.