Trout River Bay

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Trout River Bay
Zicht op de volledige baai van nabij de noordelijke kaap
Trout River Bay (Newfoundland)
Trout River Bay
Situering
Stroomgebiedslanden Vlag van Canada Canada
Locatie Newfoundland
Hoogte 0 m
Coördinaten 49° 29′ NB, 58° 8′ WL
Basisgegevens
Oppervlakte 0,50 km²
Soort water Baai
Kustlengte 2,4 km
Maximale lengte 0,6 km
Maximale breedte 0,9 km
Overig
Belangrijkste bronnen Trout River
Manuels Brook
Eiland(en) uitsluitend enkele klippen
Plaatsen Trout River
Portaal  Portaalicoon   Geografie

Trout River Bay is een baai van 50 ha in Newfoundland en Labrador, de oostelijkste provincie van Canada.[1] De baai ligt aan de westkust van het eiland Newfoundland.

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

Trout River Bay is een inham van de Saint Lawrencebaai centraal aan Newfoundlands westkust en de vestigingsplaats van de gemeente Trout River. De inham snijdt 600 m ver het binnenland in en heeft tussen zijn noordelijke en zuidelijke kaap een breedte van 900 m. In het noorden is de kust ruw en rotsachtig.

De baai ligt in een relatief bergachtig landschap dat deel uitmaakt van de Long Range. Twee rivieren met oorsprong in dat gebergte monden uit in het baaitje, namelijk de Trout River in het zuidwesten en de kleinere Manuels Brook in het noordoosten.

Toerisme[bewerken | brontekst bewerken]

De baai met haar bijhorende strand heeft voornamelijk belang als de vestigingsplaats Trout River, een toeristische kustplaats net buiten de grenzen van het nationaal park Gros Morne. Langs het strand staan onder andere woningen en vakantiehuizen en bevindt zich een kleine houten promenade. Er zijn ook picknickplaatsen en een speeltuin.[2] De onbebouwde kustgedeeltes in het zuiden en noorden worden beide aangedaan door bewegwijzerde wandelpaden doorheen de natuur.[2]

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]