Twix

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een geopend Twixkoekje

Twix is een chocoladekoekje, geproduceerd door Mars Incorporated. De naam van het snoepgoed was oorspronkelijk 'Raider'. In 1991 werd in het kader van de wereldwijde marktstrategie van de onderneming de naam Raider gewijzigd in Twix. Een pakje Twix bestaat meestal uit twee smalle koekjes met een laag karamel. Het geheel is bedekt met melkchocolade.

Raider werd voor het eerst in 1968 in Groot-Brittannië op de markt gebracht. Het werd in Nederland geproduceerd. In 1979 werd het product in de Verenigde Staten geïntroduceerd onder de naam Twix. De naam Twix was afgeleid van, en samengesteld uit, de twee Engelse woorden: "twin" en "biscuits", vrij vertaald 'tweelingkoekjes'.

In 2009 werd Twix in een gelimiteerde oplage in Duitsland weer onder de naam Raider verkocht. Hetzelfde gebeurde in 2015 in Nederland en België. Een andere tijdelijke verkoop was Twix met witte chocolade of cappuccino in Nederland en België in 2015. Sinds oktober 2018 is er naast de Witte variant ook Twix met speculoos te koop in Nederland.