Twix

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een geopende Twix-reep.

Twix is een chocoladereep, geproduceerd door Mars Incorporated.

Een pakje Twix bestaat meestal uit twee smalle repen, gemaakt van een koekje met een laag karamel erop. Het geheel is overgoten met een laag melkchocolade.

De reep, oorspronkelijk Raider genaamd, werd voor het eerst in 1968 in Groot-Brittannië ingevoerd en oorspronkelijk in Nederland geproduceerd. In 1979 werd het product in de Verenigde Staten ingevoerd onder de naam Twix. De naam Twix was afgeleid van, en samengesteld uit, de twee Engelse woorden: "twin" en "biscuits", vrij vertaald dus "tweelingkoekjes".

Later, in 1991, werd binnen het raamwerk van een globale marktstrategie van de onderneming Mars de naam Raider wereldwijd in Twix veranderd. In 1991 werd de snack al in 70% van alle landen onder de naam Twix succesvol verkocht. In vele Europese landen echter nog onder de naam Raider, vanwege historische redenen. Een belangrijke reden voor naamsverandering was dus het reeds bestaande wereldwijde succes onder de naam Twix alsook de groeiende consumentenmobiliteit en de grensoverschrijdende mediaontvangst. Een gelijke naam voor hetzelfde product betekende zo een betere oriëntering voor de consument.