Naar inhoud springen

Ultima II: The Revenge of the Enchantress!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ultima II: The Revenge of the Enchantress!
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwerper Richard Garriott
Ontwikkelaar Richard Garriott
Uitgever Sierra On-Line, Origin Systems (re-release)
Uitgebracht 24 augustus 1982 (Apple II)
Genre Computerrollenspel
Spelmodus Singleplayer
Platform Apple II, Atari, Atari ST, Commodore 64, DOS, FM Towns, Macintosh, MSX, NEC PC-9801
Media Floppy disk
Navigatie
Spelserie Ultima
Voorloper Ultima I: The First Age of Darkness
Vervolg Ultima III: Exodus
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Ultima II: The Revenge of the Enchantress! (Japans: ウルティマ2 女魔法使いの復讐) is een computerspel dat werd uitgegeven door Sierra On-Line. Het was ook de enige officiële Ultima-game die door Sierra On-Line werd uitgegeven. Conflicten met Sierra over royalty's voor de IBM-poort van dit spel brachten de maker van de serie Richard Garriott ertoe zijn eigen bedrijf op te richten, Origin Systems. Het spel kwam op 24 augustus 1982 als eerste uit voor de Apple II. Later volgde ook andere platforms, zoals de Atari, Atari ST, Commodore 64, DOS, FM Towns, Macintosh, MSX en NEC PC-9801.

De plot van Ultima II draait om de kwaadaardige tovenares Minax, die de wereld overneemt en wraak eist op de speler voor de nederlaag van Mondain in Ultima. De speler reist door de tijd om de middelen te verwerven om Minax te verslaan en de vrede in de wereld te herstellen.

De gameplay lijkt sterk op de vorige game in de serie, Ultima I: The First Age of Darkness. De reikwijdte van het spel is groter, in die zin dat er nog meer plaatsen zijn om te verkennen, ook al zijn sommige daarvan (zoals de meeste planeten in het zonnestelsel en de kerkers en torens) niet vereist om het spel te voltooien.

In het spel moet de speler met behulp van tijddeuren naar verschillende tijdsperioden op aarde reizen. De perioden zijn de Tijd der Legenden (een mythologische periode), Pangaea (ongeveer 300 tot 250 miljoen jaar geleden), v.Chr. (1423, "vóór het aanbreken van de beschaving"), AD (1990) en de nasleep (na 2112). De speler moet ook naar de ruimte reizen, waar alle planeten in het zonnestelsel bezocht kunnen worden.

jaar platform
1982 Apple II
1983 Atari 8-bit, Commodore 64, DOS,
1985 Atari ST, Macintosh, PC-88, PC-98
1989 MSX, Apple (audiovisuele update)
1998 Pc (Ultima Collection)
Beoordeeld door Platform Datum Score
Joker Verlag präsentiert: Sonderheft Commodore 64 1992 47%
Joker Verlag präsentiert: Sonderheft DOS 1992 42%
[bewerken | brontekst bewerken]