Gebruiker:R.Oosterbaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vertrokken
Deze gebruiker heeft Wikipedia (voorgoed) verlaten.
Bergterrassen voor geïrrigeerde rijstverbouw, provincie Yunnan in China.

Bijdragen[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuw[bewerken | brontekst bewerken]

Water & Land, Bodem & Plant
Iemand heeft de pagina's "Irrigatie", "Irrigatie (methoden)" en "Irrigatie (beheersvormen)" samengevoegd tot één artikel Irrigatie. Hiermee is mijn werkplan (zie deze overlegpagina) en ook deze doorkruist en vertraagd.

Uitbreiding[bewerken | brontekst bewerken]

Kijkend over de schouder van een boer in Huarmey, Peru, naar zijn geïrrigeerde land zonder drainage met een slechte stand van het gewas omdat het grondwaterpeil te hoog is en de bodem verzout. Hij betaalt de rekening van uitbreiding van bevloeiïng verderop, waardoor meer grondwater wordt aangevoerd, de waterspiegel stijgt, en het verdampende grondwater zout achterlaat in de bodem.

Op de plank[bewerken | brontekst bewerken]

Regressie in lineaire segmenten
Drainagemodellen en -onderzoek
Puttendrainage
Grondwatermodellen en -onderzoek
Alkalische bodems

Aangaande deze onderwerpen heb ik beroepservaring opgedaan, publicaties geschreven, en informatie geplaatst op mijn website.

Website[bewerken | brontekst bewerken]

Kennisverspreiding[bewerken | brontekst bewerken]

Deze gebruiker heeft in bijna 30 landen in Azië, Afrika en Latijns Amerika gewerkt op het gebied van irrigatie, drainage, grondwater, overstromingen, bodemverbetering, landbouw, (kortweg waterbeersing voor landbouwgronden), en bezit & beheert een website [1] , waar artikelen, publikaties, en computerprogramma's, die hij gemaakt heeft op dit gebied, geheel vrij en belangeloos van te downloaden zijn. De website, in het Engels, is gemaakt met het oog op vrije verspreiding van kennis voor ieder die er belangstelling voor heeft.

Software-ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste computer-programma's werden met Fortran, een programmeertaal onder DOS, gemaakt. Later werd een gebruikers-schil met grafische mogelijkheden toegevoegd met TurboPascal, ook onder DOS. Tenslotte werd alles geherprogrammeerd met behulp van Delphi (een object-ge-oriënteerde programmeertaal) om de Windows mogelijkheden te benutten.

Tegenwerking[bewerken | brontekst bewerken]

Veel bestaande artikelen die ik raadpleegde of bewerkte vermeldden geen enkele bron, wat ik een ernstige tekortkoming vind.
De nieuwe artikelen en secties door mij toegevoegd bevatten wel veel referenties, bijvoorbeeld Irrigatie (statistieken) en Bodemverzouting. Maar ik ondervind hierbij onaanvaardbare tegenwerking:

  • Iemand heeft zonder overleg de paar bronnen die naar publicaties verwijzen waar (mede) mijn naam aan verbonden is, bruut en stelselmatig verwijderd. Daar is door velen wel wat over gezegd, zie de debatten op mijn overlegpagina onder "Onbedoelde absurditeit", waar ik veel bijval ontving.
  • Dezelfde persoon klaagde mij aan op de verzoekpagina voor moderatoren. Hier werd afdoende ingegrepen.
  • Zie ook de arbitrage zaak die door mij was aangespannen en de daaropvolgende beraadslagingen de kroeg of het archief aldaar. De grote steun mocht niet baten
  • Er is een stroeve verhouding met iemand die ingrijpt bij de opbouw van artikelen over land en water zoals ik me voorgenomen had in een werkplan en geen boodschap heeft aan mijn toelichting, zie "Samenvoegen Irrigatie".
  • Het artikel Stichting Milieuwerkgroepen Ede was zonder meer per sjabloon pardoes op de verwijderlijst geplaatst.

Waarom vertrokken?[bewerken | brontekst bewerken]

Er was wel degelijk samenwerking, maar in grotere mate was er oncollegiale tegenwerking, die het leveren van bijdragen uiteindelijk tot een onaangename klus maakte.
In mijn onnozelheid dacht ik dat bijdragen op den duur verbeterd en aangevuld zouden worden. Echter, het tegendeel bleek waar, dus:

Vertrokken
Deze gebruiker heeft Wikipedia (voorgoed) verlaten.