Overleg gebruiker:AEvolution

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Falcongj in het onderwerp Thalys en Zoetermeer
Hallo AEvolution, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.358 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Welkom op Wikipedia en bedankt voor je bijdragen. Het artikel Aevolution is echter verwijderd. Wikipedia is geen promotiesite of Gouden Gids . Het artikel bevat niet-encyclopedische teksten en hoort derhalve in deze vorm hier niet thuis. Groet, Advance 13 mrt 2007 18:00 (CET)Reageren

Verzoek tot blokkade[brontekst bewerken]

Hoi AEvolution, ik heb je verzoek tot blokkade afgewezen, de reden staat hier. Ik heb dat kopje Evenementenkalender inmiddels uit het artikel Zoetermeer verwijderd, we zijn tenslotte een encyclopedie en geen toeristische Gids voor Zoetermeer. Dit soort informatie hoort hier niet thuis, bovendien krijg je nu allerlei gebruikers die hun lokale straatfeest en scooterrace gaan toevoegen, zoals die anoniem deed. Het kopje Zoetermeer1000 heb ik ook verwijderd. De tekst is niet encyclopedisch geschreven en lijkt zo uit een foldertje of de niet meer bereikbare website gekopieerd. Groet, Joris1919 22 mei 2007 07:41 (CEST)Reageren

Thalys en Zoetermeer[brontekst bewerken]

Beste AEvolution. Ik zag dat je mijn wijzigingen ongedaan wilde maken op Zoetermeer. Ik zal je een toelichting geven. Er stond dat de Thalys in de toekomst op station BeiZo gaat stoppen. Dat het station er komt is nog niet zeker (zie bijv. [1] uit het AD van mei 2007). Daarnaast: als het station er al komt, is het waarschijnlijker dat de intercity van Breda of Rotterdam naar Amsterdam via de HSL-Zuid er gaat stoppen dan de internationale Thalys. Die komt straks wel langs Zoetermeer, maar het is nog allerminst zeker dat deze in Zoetermeer gaat stoppen. De zin "De Thalys stopt in de toekomst op station Zoetermeer-Bleiswijk" die jij weer hebt toegevoegd is dus allerminst zeker, en daarom past die niet in een encyclopedie. Enkel om deze reden had ik de zin weggehaald.

Daarnaast had je zonder enige motivatie mijn verwijdering van de zin dat 'Zoetermeer de 5e stad van Nederland KAN worden' teruggedraaid. Natuurlijk KAN alles, maar erg waarschijnlijk is dit niet. Momenteel is Zoetermeer qua grootte de 21e gemeente van Nederland, zie Lijst van grootste gemeenten in Nederland. Misschien staat Z'meer nu een paar plaatsen hoger omdat het recent een aantal plaatsen heeft ingehaald, maar Z'meer komt zeker niet in de buurt van de top10. Om vijfde te kunnen worden zou Zoetermeer bijna moeten verdubbelen, aannemend dat de huidige nummer vijf (Eindhoven) en zes (Tilburg) niet teveel groeien en op ongeveer 210-duizend inwoners blijven steken. Ook Almere (nu 8e) moet niet te hard groeien in de tijd dat Zoetermeer bijna dubbel zo groot wordt. Natuurlijk KAN dat allemaal, maar ook dit is dus niet echt waarschijnlijk. Almere groeit veel harder dan Zoetermeer en is begroot op -ik dacht- 300.000 inwoners. Daarmee wordt Utrecht de 5e stad van Nederland. De zin dat Zoetermeer de vijfde stad van Nederland kan worden is daarom m.i. terecht uit een encyclopedie verwijderd. Of heb je een bron waaruit in een prognose blijkt dat het toch zo is? Daarnaast koppelde je het aan de bouw van station BleiZo en de A16. Er stond "Als de verlengde A16 en station BleiZo daadwerkelijk gebouwd worden, kan Zoetermeer uitgroeien tot de 5e stad van Nederland.". Deze als-dan relatie moet dan wel ergens uit blijken. Bedoel je dat Zoetermeer alleen kan uitgroeien als beide projecten gerealiseerd worden? Uit welke bron blijkt dat Z'meer er 100.000 inwoners bijkrijgt als de A16 wordt verlengd en het station wordt gebouwd? Nogmaals, door het weghaleb van deze zin beweer ik niet dat de A16 niet verlengd gaat worden, maar alleen dat verlenging niet betekent dat Z'meer de 5e stad van Nederland kan worden.

Verder hebben we op Wikipedia een regel dat we alleen het trefwoord vet maken (niet Slag bij Zoetermeer dus maar Slag bij Zoetermeer) en dat we geen externe links in artikelen plaatsen. Dit had ik ook hersteld, en heb jij zonder enige motivatie weer teruggezet.

Het ongemotiveerd terugdraaien van andersmans werk (dat geen vandalisme is) komt onvriendelijk over. Zeker niet als je en passent ook correcties in spelling, stijl e.d. terugdraait. Blijkbaar is dat wat je graag wilt laten staan zo belangrijk dat je zelfs spelfouten accepteert. Je kunt dus daarmee de indruk wekken dat je er wat 'door wilt drukken' en niet constructief wilt meewerken aan het verbeteren van Wikipedia. Vrijwel iedereen hier staat open voor overleg over bepaalde zaken. Ik zou je daarom willen vragen om in de toekomst niet-vandalistische bijdrages van anderen alleen gemotiveerd te veranderen, maar bij degene die je tekst naar jouw mening ten onrechte heeft veranderd te informeren naar het hoe en waarom, of een toelichting te geven waarom jij denkt dat jij gelijk hebt. Als iedereen elkaar steeds gaat terugdraaien zonder te overleggen, zijn we geen encyclopedie aan het schrijven, maar voeren we een grootschalige 'edit-war'. Daar is niemand bij gebaat. Groeten,Falcongj 6 aug 2007 15:38 (CEST)Reageren