Västra skogen (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Station Västra skogen
T10, T11
Stockholm metro Metro van Stockholm
metrostation
metrostation
Opening 31 augustus 1975
Plaats Stockholm
Buurt Huvudsta, Solna
Diepte 33-40
Exploitant Storstockholms Lokaltrafik
Perronsporen 3
Coördinaten 59° 21′ NB, 18° 0′ OL
Västra skogen (metrostation)
Västra skogen (metrostation)

Locatie van station Västra skogen

Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Västra skogen is een station van de Stockholmse metro, gelegen in het stadsdeel Huvudsta van de gemeente Solna. Het station ligt aan de blauwe lijn en is geopend op 31 augustus 1975.

Het is ongeveer 4 km verwijderd van Stockholm Centraal Station. Het station heeft drie platforms. Een voor treinen naar Hjulsta en Akalla en twee andere voor treinen naar Kungsträdgården. Twee platformen voor Kungsträdgården zodat treinen op twee verschillende sporen kunnen wachten voordat deze sporen samengevoegd worden na het station.

Dit gedeelte van Huvudsta werd eerder Ingentingskogen (The Nothing Forest) genoemd, naar een kleine boerderij genaamd Ingenting. De naam Ingenting werd echter verworpen als naam voor dit station.

Het station bevat de langste roltrap van West-Europa. De roltrap is 66 meter lang en heeft een verticale verplaatsing van 33 meter. Het station ligt 33 tot 40 meter onder het maaiveld en verwerkt 7300 personen per dag. De artistieke inrichting (tegels) is van de hand van de Zweedse kunstenaar Sivert Lindblom.

Foto's[bewerken]