Västra skogen (metrostation)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Metro van Stockholm
Västra Skogen
Vastraskogen.jpg
Algemeen
Exploitant Storstockholms Lokaltrafik
Opening 31 augustus 1975
Reizigers 7.300 per dag
Constructie
Perrons 2
Perronsporen 3
Diepte 33-40 meter
Blauwe route
Lijn Richting Volgend station
T10 Hjulsta Huvudsta
T10 Kungsträdgården Stadshagen
T11 Akalla Solna centrum
T11 Kungsträdgården Stadshagen
Ligging
District Huvudsta, Solna
Coördinaten 59° 21′ NB, 18° 0′ OL
Västra skogen (metrostation)
Västra skogen (metrostation)
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Västra skogen is een station van de Stockholmse metro, gelegen in het stadsdeel Huvudsta van de gemeente Solna. Het station ligt aan de blauwe route en is geopend op 31 augustus 1975.

Het is ongeveer 4 km verwijderd van Stockholm Centraal Station. Het station heeft drie perrons. Een voor treinen naar Hjulsta en Akalla en twee andere voor treinen naar Kungsträdgården. Door de twee perrons richting Kungsträdgården kunnen de treinen uit het noorden in het station op elkaar wachten voordat deze sporen samengevoegd worden ten zuiden van het station.

Dit gedeelte van Huvudsta werd eerder Ingentingskogen (Het niets bos) genoemd, naar een kleine boerderij genaamd Ingenting. De naam Ingenting werd echter verworpen als naam voor dit station.

Het station bevat de langste roltrap van West-Europa. De roltrap is 66 meter lang en heeft een verticale verplaatsing van 33 meter. Het station ligt 33 tot 40 meter onder het maaiveld en verwerkt 7300 personen per dag. De artistieke inrichting (tegels) is van de hand van de Zweedse kunstenaar Sivert Lindblom.

Foto's[bewerken]