Valentina Visconti (1366-1408)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
11-11-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: Twijfel aan E-waarde - FCP

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Fleury-François Richard - Valentine of Milan Mourning her Husband, the Duke of Orléans.JPG

Valentina Visconti (Milaan, 1366 - Blois, 4 december 1408) was een dochter van de Milanese hertog Gian Galeazzo Visconti en van diens eerste echtgenote Isabella van Frankrijk. Zij huwde met haar volle neef Lodewijk I van Orléans. Door de hofintriges en haar slechte relatie met de koningin Isabella van Beieren, diende zij het hof te verlaten. Er waren geruchten dat haar echtgenoot een relatie had met de koningin en Valentina zelf met de koning.

Valentina was de moeder van:

Jan van Orléans was een bastaard van Lodewijk I van Orléans.