Veerle Eyckermans

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Veerle Eyckermans
Veerle-eyckermans-1423983697.jpg
Algemene informatie
Geboren 2 mei 1962
Geboorteplaats Wilrijk
Land Vlag van België België
Werk
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Veerle Eyckermans (Wilrijk, 2 mei 1962) is een Vlaamse actrice.

Carrière[bewerken]

Eyckermans werd in Vlaanderen bekend als Jessie Cums in de jeugdreeks Postbus X of als Marie-Louise De Lafayette in de jeugdreeks Amika. Eerder had ze een rol als moeder van de duivel in Kulderzipken. Op VTM kreeg ze de kans om de hoofdrol te spelen in 'De makelaar', dat twee seizoenen liep.

Ze speelde voorts gastrollen in Merlina (winkeljuffrouw), Recht op Recht (Evelyne Moorthamer), Witse (mevrouw Vanderbeke), Rupel (Femke Dewael), Thuis (agente Magda), Flikken (Anette Dierckx), De Wet volgens Milo (Rechter Peeters en Rechter Verbrugghe), Zone Stad (wetsdokter) en F.C. De Kampioenen (Lea De Wilde en schepen Degraeve), Aspe (Suzanne Cuyvers), Samson & Gert (als Moeder) en Code 37 (Emma). Ze speelde ook een aantal keer als advocate in de serie: Hof van assisen.

Ze speelde Lut Lauwreyns in de Vlaamse televisieserie Sara.

Vanaf 2009 speelde Eyckermans in de opvolger van Wittekerke. Ze speelde de secretaresse in De Rodenburgs en ze was te zien in de telenovelle David. In de loop van het tweede seizoen van De Rodenburgs verdween ze van het scherm.

In 2013 was ze opnieuw in een hoofdrol te zien, als koningin Paola in Albert II, een fictiereeks over het Belgische koningshuis.

Sinds september 2009 geeft ze lessen Toneel en Repertoirestudie aan de leerlingen van Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Hemiksem. Tot 2013 was ze ook docent aan het Stedelijk Conservatorium Mechelen, alwaar ze onder meer Algemene Verbale Vorming (AVV), toneel en voordracht gaf.

In het najaar van 2015 is Eyckermans te zien als Francesca Hermans, de moeder van Evy Hermans, in de televisieserie Familie. In 2019 herneemt ze deze rol.

Eyckermans woont in het Vlaams-Brabantse Hofstade.

Privé-leven[bewerken]

Op 14 februari 2015 werd de actrice aangevallen door seriemoordenaar Renaud Hardy.[1][2] Ze overleefde de aanval, maar houdt er blijvende letsels aan over.

Externe links[bewerken]