Waerdse Tempel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Waerdse Tempel was een groot poppodium en uitgaanscentrum bij Heerhugowaard in Noord-Holland. Het werd, na een ontwikkelingstijd van zeven jaar, geopend op 20 januari 2006 met een concert van BZN. De eerste internationale topact die de Waerdse Tempel wist te boeken was Jethro Tull.

Met een zaalcapaciteit van ongeveer 2500 bezoekers was de Waerdse Tempel, na de Heineken Music Hall, de grootste uitgaansmogelijkheid van de provincie Noord-Holland. Er werd gestreefd naar een brede programmering, maar door de aanwezigheid van een kleine zaal voor 350 bezoekers konden ook kleinschalige voorstellingen bezocht worden.

De Waerdse Tempel was een multifunctioneel gebouw met twee zalen en een restaurant voor 150 personen gelegen tussen Alkmaar en Heerhugowaard aan een meer met een kunstmatig aangelegd strand. Het gebouw is ontworpen door Schulze en Van Dijk.

Op 7 september 2008 ontving de Waerdse Tempel haar 250.000ste bezoeker. De Waerdse Tempel groeide uit tot een poppodium waar nationale en internationale artiesten regelmatig optraden. Bands als: Toto, Motörhead, Marillion, Walter Trout, Joe Bonamassa, Beth Hart, The Dubliners, Terence Trent D'Arby, The Zombies, Saybia, Kane, Golden Earring, De Dijk, Chickenfoot en Oôs Joôs zijn hier voorbeelden van. Ook op dancegebied was de Waerdse Tempel actief met diverse evenementen.

Op 1 januari 2012 sloot de Waerdse Tempel definitief haar deuren. De exploitatie van het pand was niet meer rendabel.[1]

Sluiting en Heropening[bewerken]

De eigenaar van de Waerdse Tempel had plannen om het pand te verkopen aan de begrafenisondernemer Monuta om er een crematorium te vestigen. Echter weigerde het Heerhugowaardse gemeentebestuur hier medewerking aan te verlenen omdat een crematorium op deze plek niet in het bestemmingsplan paste. Op 12 December 2012 werd bekend dat het pand van de Waerdse Tempel op 1 Januari 2013 is overgenomen door een lokale ondernemer die er een thermencomplex annex welnesscenter in wil vestigen. [2] Op 16 november 2015 werd een executieveiling gehouden door de bank. Op 5 januari 2016 werd bekend dat het pand gekocht is door een groep ondernemers.

In de zomer van 2016 is het complex heropend door een andere eigenaar, onder de naam The Temple. Op 21 Juli 2017 is bekend gemaakt dat The Temple verder gaat onder de naam Palm Beach & Events.

Externe link[bewerken]