Warmonderhof

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Warmonderhof
Algemeen
Locatie Dronten
Opgericht 1947
Type biologische en biologisch-dynamische landbouw
Onderwijsniveaus mbo
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Warmonderhof is een opleidingsinstituut voor biologische en biologisch-dynamische landbouw in Dronten. Het is een onderdeel van het Groenhorst College. Warmonderhof is de enige erkende opleiding in Nederland waar onderwezen wordt in biologische landbouw.

Warmonderhof bestaat vanaf 1947. De school is begonnen in Warmond (bij Leiden). Na 24 jaren in Warmond en een ongeveer even lange periode in Kerk Avezaath (Betuwe, bij Tiel) is in 1992 de school in Dronten terechtgekomen.

Het is een vierjarige mbo-opleiding. De scholieren wonen op de Woonderij, een campus die is gebouwd in organische stijl. Zij werken ook op de school, in het gemengde bedrijf (akkerbouw en veehouderij) en in de tuinbouw. Naast de voltijdopleiding biedt Warmonderhof ook twee varianten van een tweejarige beroepsbegeleidende leerweg (BBL) voor volwassenen, waarvan één is gericht op de combinatie landbouw en zorg.

Voordat Warmonderhof van start ging is er een aanloop van twintig jaar geweest. In 1927 begon de ontwikkeling van biologisch-dynamische landbouw in Nederland met een aantal boerderijen in Zeeland, samen de NV Cultuurmaatschappij Loverendale.

Bekende leerlingen[bewerken]

Externe link[bewerken]