We Dare

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
We Dare
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Ubisoft Milan
Uitgever Ubisoft
Datum van uitgave EU: 14 maart 2011
AU: 14 april 2011
Genre Partyspel
Spelmodus Multiplayer
Platform PlayStation 3, Wii
Media Blu-ray Disc, Wii optical disc
Portaal:  Computerspellen

We Dare is een partyspel gericht op volwassenen ontwikkeld door Ubisoft Milan. Het spel wordt uitgegeven door Ubisoft en kwam op 14 maart 2011 uit voor de Wii en PlayStation 3. Uitdagingen van We Dare zijn onder andere kussen, stripteases geven en spanken.

Gameplay[bewerken]

We Dare is beschikbaar voor PlayStation 3 en Wii. De game kan solo of tot en met vier personen gespeeld worden. Om te beginnen moeten de spelers een avatar (of gamepersonage) kiezen. Er wordt de spelers de mogelijkheid geboden hun eigen gamepersonage vorm te geven. Zodra deze is vorm gegeven, kan de speler het gamepersonage een karaktereigenschap geven. Hierna hebben ze de keuze om minispelletjes te spelen. Deze zijn verdeeld over vijf categorieën: Enchanting, Persuasive, Naughty, Adventurous and Brainy. Brainy is bijvoorbeeld een quiz spelen. Het gaat hier om korte, bondige spelervaringen.

In We Dare krijgt de speler verschillende uitdagingen voorgeschoteld waarbij de muziek ook een rol speelt.

  • Een selectie van 40 leuke en flirterige minigames.
  • Selecteer zelf de stemming van het feestje.
  • Dans mee met favoriete nummers.
  • Daag vriend(inn)en uit tot een levendige striptease.
  • Acteer flirterige suggesties na die worden ingefluisterd door de ingebouwde speaker van de Wii-mote terwijl anderen moeten raden.

Muziek[bewerken]

Het spel omvat enkele kleinere spelletjes waarbij de muziek centraal staat. Alle liedjes zijn coverversies. De afspeellijst omvat:

Kritiek[bewerken]

De Pan European Game Information (PEGI) en Australian Classification Board (ACB) hebben kritiek gekregen door te impliceren dat het spel geschikt is voor kinderen (ondanks dat het op de markt is gekomen voor volwassen). De spelmakers hebben alleen de context bepaald, niet wat de spelers ermee doen. PEGI heeft het spel een minimumleeftijd van 12 gegeven terwijl de ACB een nog lagere score gaf. De YouTubevideo is sindsdien geblokkeerd door Ubisoft. De plannen voor het spel uit te brengen in de Verenigde Staten zijn ook opgeborgen.

Het spel is uitgekomen in Europa op 14 maart 2011 en in Australië op 14 april 2011.