White Water

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
White Water
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Aqua Mexicana
Soort attractie Waterglijbaan
Type: Hara Kiri Raft Slide
Bouwer(s) Van Egdom
Opdrachtgever Douwe & Henric Bemboom
Status Geopend
Bouw 1991
Opening 1991
Heropend in 2015 als onderdeel van Aqua Mexicana
Thematisering en muziek
Thema Yellowstone
Voorshow Niet aanwezig
Vorige locaties en/of namen
Attractiepark Slagharen Hara Kiri
Eigenschappen
Baanlengte 60 m
Maximale hoogte 10 m
Ritduur Afdaling: ± 10 seconden
Veiligheidsbeugel Geen
Capaciteit 2 personen per bootje
Onride foto Niet aanwezig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

White Water (eerder Hara Kiri) is een waterglijbaan in Aqua Mexicana. Het is een glijbaan van het type Hara Kiri Raft Slide, vandaar de vorige naam van de attractie. Oorspronkelijk behoorde de glijbaan bij het attractieaanbod van pretpark Attractiepark Slagharen, maar er werd bij de bouw van het nieuwe zwembadcomplex in 2015 besloten om de glijbaan bij het buitengedeelte van het zwembad te trekken.

Werking[bewerken]

Op de glijbaan wordt gebruikgemaakt van bootjes, die bezoekers van de attractie zelf mee naar boven moeten nemen. Bovenaan de attractie wordt het bootje op een plateau gelegd en kunnen de bezoekers plaatsnemen. Daarna gaat het platform omhoog, waardoor het bootje naar beneden glijdt.

Door de kracht van de boot gaat het water naar beneden en afhankelijk van de zithouding bestaat er de kans dat de inzittenden zeer nat worden.

Technische informatie[bewerken]

De Hara Kiri bevindt zich aan het einde van de Mainstreet, aan de rand van het park, naast het waterpark Aqua Mexicana. De minimumlengte om er alleen in te mogen is 1.30 meter. Kinderen langer dan 1 meter mogen onder begeleiding van een ouder in de attractie.

Geschiedenis[bewerken]

De Hara Kiri is in 1991 gebouwd door Van Egdom, een fabrikant van waterattracties en waterspeeltuinen, gevestigd in De Meern, Utrecht. Het is een pretparkattractie, maar hij doet tegenwoordig dienst als waterglijbaan bij een zwembad.