Van Egdom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Van Egdom
Oprichting 1963
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor De Meern
Producten Waterattracties
Waterspeeltuinen
Subtropische zwemparadijzen
Website http://www.vanegdom.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Van Egdom is een fabrikant van allerhande waterattracties en waterspeeltuinen, gevestigd in De Meern. Het bedrijf is opgericht in 1963 en is vooral gespecialiseerd in waterglijbanen en waterspeelplaatsen of sprayparken.

Glijbanenaanbod[bewerken]

Het bedrijf maakt op de eigen website een onderverdeling "slides" en "rides". Onder slides worden waterglijbanen voor zwembaden en waterparken verstaan, waar de bezoeker een zwembroek of badpak voor nodig heeft. Onder rides worden waterglijbanen als attracties voor attractieparken bedoeld. Hierbij leggen bezoekers het traject af in een bootje of slee, zodat ze niet al te nat worden.

Slides[bewerken]

Het bedrijf heeft een groot aanbod aan soorten slides: gesloten en open ronde glijbanen, klassieke glijbanen in meerdere vakken, glijbanen waarin in rubberen banden gezeten moet worden, enzovoort. Ook de Wild River, een watercircuit met stromend water, behoort tot het aanbod.

Voorbeelden

Bijzonder is ook de tunnel van Speed of Sound in Walibi Holland. Dit is eigenlijk een waterglijbaan met LED-verlichting aan de binnenkant die door Van Egdom rond de achtbaan is gemonteerd.

Rides[bewerken]

Het bedrijf heeft enkele rides voor attractieparken ontwikkeld:

Overige waterfaciliteiten[bewerken]

Naast glijbanen levert Van Egdom ook waterspeelplaatsen, sprayparken en waterspeeltoestellen.