Wikipedia:WikiUilen/2017

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het beeldje dat in iedere categorie uitgereikt is

De WikiUilen 2017 zijn op 20 januari 2018 uitgereikt aan de meest gewaardeerde bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia over het afgelopen jaar. De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Universiteitsmuseum in Utrecht.

De WikiUilen 2017 zijn toegekend in zes categorieën. Alle nominaties en stemmen zijn door actieve gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia per e-mail ingediend aan de WikiUilen Academie. De Academie wil alle nominatoren en stemmers bedanken voor hun inbreng.

NieuwkomerUil[bewerken | brontekst bewerken]

WikiUilen 2017 NieuwkomerUil.jpg

Nieuwe gebruikers zijn de toekomst van het project. Om hen extra welkom te heten wordt deze aanmoedigingsprijs gegeven.

De NieuwkomerUil 2017 is uitgereikt aan:

JanCK Fietser
Sinds juni 2017 erg actief, voornamelijk op het gebied van vandalismebestrijding en doet daarin goed werk.

SchrijversUil[bewerken | brontekst bewerken]

WikiUilen 2017 SchrijversUil.jpg

Onze schrijvers zijn de kern van Wikipedia. Nieuwe artikelen zijn altijd welkom en ook het uitbreiden van artikelen moet zeker aangemoedigd worden. Het afgelopen jaar is er veel werk verzet en de auteurs verdienen het om uitgelicht te worden.

De SchrijversUil 2017 is uitgereikt aan:

DirkVE
Voor de vele artikelen die deze gebruiker geschreven heeft rond diverse thema's, waaronder vlinders, biografieën van vrouwen, films en literatuur.

IllustratieUil[bewerken | brontekst bewerken]

WikiUilen 2017 IllustratieUil.jpg

Een illustratie is belangrijk om een onderwerp goed weer te geven. Afbeeldingen verspreiden kennis die vaak niet in woorden te vatten valt. Dit werk dient zeker geïllustreerd te worden.

De IllustratieUil 2017 is uitgereikt aan:

Janwillemvanaalst
Voor het maken, plaatsen en updaten van vele topografische kaarten van plaatsen.

RedactieUil[bewerken | brontekst bewerken]

WikiUilen 2017 RedactieUil.jpg

Vele vlijtige handen blijven vaak onopgemerkt. Hun werk vindt plaats in de achtergrond en ze zijn er wanneer je ze nodig hebt. Zij bekommeren zich om kleinigheden, zoals het oplossen van fouten, helpen bij moeilijke syntax, werken aan sjablonen, actualiseren, aanbrengen van opmaak en verbeteren van de taal.

De RedactieUil 2017 is uitgereikt aan:

ErikvanB
Kijkt kritisch naar artikelen, maar knapt ook dagelijks lemma’s op en is zeer behulpzaam bij het (her)schrijven.

SamenwerkingsUil[bewerken | brontekst bewerken]

WikiUilen 2017 SamenwerkingsUil.jpg

Wikipedia is een samenwerkingsproject. Samenwerking is cruciaal voor de kwaliteit van de encyclopedie. Wikipedia leeft dankzij de toewijding en betrokkenheid van haar deelnemers waar extra aandacht voor mag zijn.

De SamenwerkingsUil 2017 is uitgereikt aan:

Ellywa
Omdat ze (al was het misschien niet helemaal op de meest handige wijze) het horkerige gedrag dat een deel van de leden van de gemeenschap laat zien, aan de kaak heeft gesteld.

ProjectUil[bewerken | brontekst bewerken]

WikiUilen 2017 ProjectUil (A).jpg

Ook buiten het internet worden er projecten georganiseerd die voor een verrijking zorgen op Wikipedia en daarbuiten. Initiatieven die de vrije kennis beschikbaar maken, helpen Wikipedia vooruit in haar missie.

De ProjectUil 2017 is uitgereikt aan:

WikiPortret
Wikiportret bestaan sinds 2009, maar kent in de stroom nieuwe foto’s geen einde. Makkelijk en laagdrempelig biedt het aan inzenders de optie om foto’s in te zenden onder een vrije licentie, waarbij men niet met de rompslomp van Commons te maken krijgt.
WikiUilen 2017 ProjectUil (B).jpg

en aan het:

Gendergapproject
Wegens de grote bijdrage aan Wikipedia: ruim 600 nieuwe artikelen, meer dan 50 aangevulde artikelen, nieuw beeldmateriaal op Wikimedia Commons, nieuwe items in Wikidata en daarnaast ook nieuwe lijsten en sjablonen.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie WikiUilen ceremony 2017, 20 January 2018 van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.