Wikipedia:Wikimania/Ontwerpwedstrijd 2010

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Wikimania 2010 in Nederland!

Wikimania in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

De Vereniging Wikimedia Nederland en verschillende leden van de Nederlandstalige gemeenschap zijn bezig met het creëren van een bid voor Wikimania 2010, met als doel dit internationale, meerdaagse evenement naar Nederland te halen. Het huidige bid-team is nog steeds op zoek naar mensen die willen helpen iets moois op poten te zetten.
Voor een goed bid is er een goede, informatieve pagina nodig op meta, met allerhande informatie over Nederland. Een start is gemaakt op de Nederlandse bidpagina, maar deze behoeft nog een flinke uitwerking. Amsterdam is hierbij de voorbeeld-stad: een definitieve keuze voor de locatie is vooralsnog niet gemaakt. Voor eenieder die wat uit wil zoeken, toe wil voegen of uit wil breiden: graag! Zie voor een kort overzicht van wat er uitgezocht en verwerkt moet worden ook de overlegpagina.

Een ontwerpwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Maar wat is nu eigenlijk....
... onze stijl?

Daarnaast is er een banner nodig: aangepaste versies van voorgaande jaren zijn bijvoorbeeld 2006, 2007 en 2008: in principe wordt File:Wikimania.svg in de banner verwerkt (hoewel dit jaar net als in 2005 voor het Wikimedia logo gekozen is: voor deze laatste bestaan richtlijnen voor gebruik, zie hiervoor deze do's and dont's). Kijk voor meer inspiratie eens op de bidpagina voor de huidige bids en de archiefpagina's van de voorgaande jaren. Wees niet bang om creatief te zijn!

Hoe kun je meedoen?[bewerken | brontekst bewerken]

  • De banner wordt bij voorkeur aangeleverd in svg formaat (echter niet verplicht)
  • Als licentie wordt vooralsnog {{Beperkt-nieuw}} gebruikt
  • Alle rechten van de banner dienen overgedragen te worden aan de Foundation (als het Wikimedialogo gebruikt is) of Wikimedia Nederland, voor zover mogelijk
  • Je ontwerp voor de banner kan geüpload worden naar de Nederlandstalige Wikipedia en aangemeld worden op deze pagina. Zet je ontwerp ook in de Categorie:Wikipedia:Afbeeldingen ontwerpwedstrijd Wikimania
  • De ontwerpwedstrijd zal lopen van 16 januari 12.00 CET tot 31 januari 00.00 CET. Op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging op 31 januari zal bij stemming het beste ontwerp gekozen worden.

Wil je graag weten of je op een andere manier kunt helpen met het bid, meld je dan bij MarkW of Effeietsanders via Wikipedia, mail of IRC.

Deelnemers aan de wedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Banner (in 150px)
Michiel1972
Rubietje88
Husky
Paul B
nl:Mark W (Mwpnl) ¦ talk
Niels?
Niels? alt:
Niels?
Mysha
var:
Woudloper overleg
Woudloper overleg
Erik'80 ·
met dank aan Paul B
Thoth
Thoth

Het ontwerp van Erik1980 is op de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Wikimedia Nederland verkozen om het Nederlandse bid internationaal te gaan vertegenwoordigen. Ciell 25 feb 2009 12:51 (CET)[reageren]