Wikipedia:Wikiproject/Erfgoed/België/Wiki Loves Living Heritage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Fotowedstrijd Wiki Loves Living Heritage
Gehouden in België
Jaar 2023
Data 1 juli - 30 september 2023
Organisator Werkplaats immaterieel erfgoed en Wikimedia België
Thema 20 jaar UNESCO Conventie voor het borgen van immaterieel erfgoed
Openingsceremonie  
Officiële website

Foto's opladen Lijst van foto's ISA Tool

De internationale campagne Wiki Loves Living Heritage nodigt uit om immaterieel cultureel erfgoed overal ter wereld in tekst en beeld vast te leggen en te delen via de Wikimedia-platformen. We voorzien een speciale editie voor België. De campagne loopt van 1 juli tot 30 september 2023.

Aanleiding hiervoor is dat 2023 een feestjaar is: we vieren de 20e verjaardag van de UNESCO 2003 Conventie voor het borgen van immaterieel erfgoed.

Wiki Loves Living Heritage zal grote zichtbaarheid geven dat immaterieel erfgoed in de 181 lidstaten van de UNESCO 2003 Conventie erkend is op Inventarissen en de UNESCO-Lijsten, maar evengoed ook aan allerlei ander immaterieel erfgoed daarbuiten.

Het project is een samenwerking van Werkplaats immaterieel erfgoed, de Vlaamse Unesco Commissie en Wikimedia België, en met medewerking van het Vlaamse Departement Cultuur, Jeugd en Media.

De campagne zal foto's, video's en documentatie van immaterieel erfgoed verzamelen, en ze openlijk en toegankelijk beschikbaar stellen via de Wikimedia-kanalen: Wikimedia Commons, Wikidata en Wikipedia.

Ook voor Vlaanderen zetten we in 2023 een project Wiki Loves Living Heritage in Vlaanderen op met verschillende acties.