Wikipedia:Wikiproject/Gendergap/InternationaleVrouwendag2021/Vertalingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Welkom   6 maart Wikigap event online   Hulp & Overleg   Agenda   Korte artikelen uitbreiden   Nieuwe artikelen schrijven   Vertalingen   Resultaten Wikigap   Bronnen

Heb je een artikel aangemaakt, uitgebreid of verbeterd?
Laat het ons weten op de Resultaten Wikigap. Klik hier


Wikipedia bestaat in verschillende talen. De inhoud van elke taalversie is uniek. Wanneer er op de Nederlandstalige Wikipedia geen artikel over een onderwerp te vinden is, kun je het misschien wel vinden in een Engelse, Duitse of andere taalvariant om deze vervolgens te vertalen zodat ook de Nederlandstalige Wikipedia een artikel krijgt.

Taaldiversiteit

Wikigapfinder[bewerken | brontekst bewerken]

Zoek te schrijven artikelen door middel van de WikiGapfinder die op basis van de door jou ingevoerde term zoekt naar artikelen over vrouwen die al wel op een andere (door jou gekozen) Wikipedia taalversie zijn geschreven, maar nog niet op de taalversie die jij vooraf hebt aangegeven in de tool.

Je kunt zoeken op allerlei termen via de grijze zoekbalk. Van landnamen tot en met namen van mensen of bijvoorbeeld beroepen die jou aanspreken en waar je over zou willen schrijven. De gapfinder zoekt ontbrekende artikelen over vrouwen in dat interessegebied. Wanneer de finder je voorbeelden geeft, kun je op de gevonden artikelen klikken om het artikel snel te scannen. Misschien wil je het vertalen, of toch gewoon zelf een artikel starten? Je maakt de keuze op basis van wat jij het fijnste vindt om te doen.

Beheers jij de Papiamentse taal? Dan nodigen we je van harte uit om een artikel te schrijven op de Papiamentstalige Wikipedia. De Papiamentstalige Wikipedia is momenteel de grootste geschreven bron van deze talen die het internet rijk is. Het uitbreiden en verbeteren ervan is daarom belangrijk, omdat tools zoals Google Translate gebruik kunnen maken van de teksten om hun diensten ook in Papiaments aan te bieden.