Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/06aprilZM

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wiki goes Caribbean schrijfmiddag zaterdag 6 april in het Zeeuws Museum in Middelburg[bewerken | brontekst bewerken]

Oosterscheldekering

Met het 'Wiki goes Caribbean'-project proberen we de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en de Wiki Commons beeldbank uit te breiden, te vergroten, te verbeteren en te actualiseren. Van 1 tot 14 april 2019 organiseren we op Wikipedia een dubbele schrijfweek over Zeeland om de inhoud over deze provincie op Wikipedia te verbeteren en uit te breiden. Op 6 april organiseren we van 13.00 - 17.00 in het kader van deze schrijfweek de Wiki goes Caribbean schrijfmiddag in het Zeeuws Museum. Locatie van het museum is: Abdij 3-4 4331 BK Middelburg.

Om 11.00 kun je (gratis) deelnemen aan de rondleiding in het Zeeuws Museum. Daarnaast zijn we bezig om een rondleiding te organiseren in Middelburg langs diverse sporen van het Zeeuwse slavernijverleden. Een prima gelegenheid om foto's te nemen en deze later op Wikimedia Commons te plaatsen tijdens de schrijfmiddag. In het Zeeuws Archief (Hofplein 16, 4331 CK Middelburg) is die zaterdag ook de expositie over de Zeeuwse kaartenmaker Cornelis Goliath die je zou kunnen bezoeken voor je naar de schrijfmiddag komt.

Heb je zin om mee te doen als begeleider tijdens deze schrijfmiddag? Of gewoon zin om te komen en mee te schrijven, foto's te maken of op een andere wijze mee te doen aan deze Zeeland schrijfmiddag? Schrijf je dan in via dit inschrijfformulier.

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt tijdens deze schrijfmiddag. Ook op de pagina van de schrijfweek Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent.

De schrijfmiddag begint om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur.
Locatie: Het Zeeuws Museum, Abdij 3-4 4331 BK in Middelburg (Gratis toegang tot de schrijfmiddag)
Wil je het museum in? Vergeet dan niet je Museumjaarkaart mee te nemen.

INSCHRIJVEN kan via dit inschrijfformulier

Artikelen over Suriname of per Caribisch eiland[bewerken | brontekst bewerken]

Voorbeelden van onderwerpen waar je aan kunt gaan werken zijn:

Infomateriaal[bewerken | brontekst bewerken]

Op zoek naar wat meer informatie over het bewerken van Wikipedia of het uploaden van afbeeldingen naar de Commons beeldbank? Hieronder vind je alle stappenplannen én de grote Wikipedia-handleiding.