Wikipedia:Wikiproject/WikidataOpWikipedia/Inwoneraantal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit Wikiproject heeft als doel het op een werkbare manier toevoegen van inwoneraantallen van Nederlandse woonplaatsen aan Wikipedia door middel van Wikidata. Dit door recente data te gebruiken en die data op een centrale en goed-vindbare plek op te slaan zodat deze voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, ook door anderstalige Wikipedia's. De niet alleen op nlwiki gebaseerde aanpak moet er, in combinatie met de laagdrempeligheid, voor zorgen dat meer vrijwilligers zich aanmelden waardoor het project naar een hoger niveau getild kan worden.

Het idee voor het eerste deelproject kwam tot stand in oktober 2021. In juni 2022 werden daarvoor de eerste concrete stappen gezet, waarna een lange zomervakantie werd gehouden en in november de draad weer werd opgepakt. Het project bestaat anno november 2022 uit alleen dat deelproject:

Tabel woonplaatsen Nederlandse gemeente[bewerken | brontekst bewerken]

Dit deelproject streeft ernaar op iedere Wikipedia-pagina over een Nederlandse gemeente een tabel in te voegen met daarin de woonplaatsen, inwoneraantallen en gemarkeerde hoofdplaatsen. De tabel wordt weergegeven door {{Tabel woonplaatsen Nederlandse gemeente}} en gecreërd door Module:Gemeente in Nederland, de functie "settlements_table". Zie de overlegpagina voor de volledige totstandkoming.

Er bestaan vier beheercategorieën voor dit deelproject: