Woody (Toy Story)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sheriff Woody in Disneyland Parijs (2010) tijdens de parade.

Sheriff Woody Pride, een speelgoedcowboy, is een personage uit de (3D-)animatiefilms Toy Story. Zijn Engelse stem werd gedaan door Tom Hanks, in het Nederlands door Gijs Scholten van Aschat, Peter Paul Muller en Huub Dikstaal en in het Vlaams door Warre Borgmans.

Informatie[bewerken]

Woody is het lievelingspeeltje van Andy, zoals te merken aan het begin van de film Toy Story. Maar voor zijn verjaardag kreeg Andy een nieuw speeltje genaamd Buzz Lightyear. Buzz is nieuwer en moderner dan Woody. Woody wou eerst dat Buzz vertrok, maar later was Buzz weg en begon Woody hem te zoeken. Toen Woody Buzz had gered waren ze goede vrienden van elkaar geworden!

In Toy Story 2 wordt Woody gestolen door een man genaamd Al. Hij probeert hem naar een speelgoedmuseum te brengen en daarvan rijk te worden. Woody gaat tijdelijk naar Al's Speelkeet. Daar raakt hij bevriend met Jessie en haar paard Bullebeest (in het Engels Bullseye genoemd). Uiteindelijk wordt hij weer gered door Buzz en Andy's andere speelgoed.

In Toy Story 3 hebben Woody en Buzz geen speeltijd meer met Andy. In de film is Andy inmiddels al 17 jaar geworden en hoeft het speelgoed niet meer. Dus gaan ze na een vergissing naar een dagverblijf genaamd Sunnyside, dat wordt bestuurd door een boosaardige beer genaamd Lotso. De beer doet zich eerst voor als een lieve beer maar later ontdekken ze dat Lotso slecht is. Als Woody per ongeluk door een meisje genaamd Bonnie wordt meegenomen vertelt Bonnie's speelgoed hem dat Lotso slecht is. Woody besluit het speelgoed te gaan redden, en dit lukt hem.