You don't mess around with Jim (single)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
You don’t mess around with Jim
Single van:
Jim Croce
Van het album:
''You don't mess around with Jim
(Cover op en.wikipedia.org)
B-kant(en) Photographs and memories
Uitgebracht 1972
Opname 11 oktober 1971
Genre folkrock
Duur 3:02
Label ABC Records
Schrijver(s) Jim Croce
Producent(en) Terry Cashman, Tommy West
Jim Croce
  1972
You don’t mess around with Jim
  1972
Operator (That’s not the way it feels)
Volgorde op You don’t mess around with Jim
  A1
You don’t mess around with Jim
  A2
Tomorrow’s gonna be a brighter day
Portaal  Portaalicoon   Muziek

You don’t mess around with Jim is de debuutsingle van Jim Croce. Het is afkomstig van zijn studioalbum met dezelfde titel. Het lied gaat niet over Jim Croce zelf. Het vertelt het verhaal van de valsspeler in poolen Big Jim Walker. Alhoewel hij zich slechter voordoet, dan hij in werkelijkheid in het spel is, wordt hij toch gewaardeerd vanwege zijn reputatie en kunde aan de pooltafel. Slim is hij niet. Hij heeft Willie McCoy uit Alabama bedrogen en die komt nu wraak nemen. Niet door te poolen, maar door het gebruik van stiletto en geweer. Uiteindelijk vermoordt McCoy Walker. De vrienden van Walker weten wat hun te doen staat: You don’t mess around with Slim (de bijnaam van McCoy).

Het plaatje was voor het eerst te horen op een plaatselijk radiostation in Los Angeles, maar bereikte al snel de Billboard Hot 100.

Een gelijk thema beschreef Croce in zijn grootste hit: Bad, Bad Leroy Brown. Weird Al Yankovic citeerde Croce deels in zijn lied CNR: "You can spit in the wind or tug on Superman's cape, but Lord no, you just don't mess around with CNR". De hardrockband Poison speelde een cover van het nummer op hun album Poison'd!.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

De single verbleef dertien weken in die top honderd en haalde daarin de achtste plaats. Ook in Canada verkocht het plaatje goed. In Europa is alleen een hitnotering in Frankrijk bekend.

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer met notering(en)
in de Radio 2 Top 2000[noot 1]
'99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19
You don't mess around with Jim 1933 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  1. Een getal geeft de plaats aan; een '*' dat het nummer niet genoteerd kon zijn, omdat het nog niet was uitgekomen, een '-' dat het nummer niet genoteerd was en een '?' betekent dat de notering nog niet verwerkt is. Een vetgedrukt getal geeft aan dat dit de hoogste notering betreft.