Naar inhoud springen

Yvonne Hondema

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Yvonne Hondema
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Yvonne Hondema
Geboren 1972
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Beroep Hoofdcommissaris
Carrière
2024-heden Hoofdcommissaris van Regionale Eenheid Midden-Nederland
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Yvonne Hondema (1972) is een Nederlandse politiefunctionaris, ze is per 1 februari 2024 politiechef van de Regionale Eenheid Midden-Nederland.[1]

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Hondema studeerde van 1989 tot 1993 de studie Economie aan de Hogeschool van Amsterdam en ronde vervolgens in 1996 een master af aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Twee jaar later heeft ze zich aangemeld voor de Politieacademie, wat ze in 2001 heeft afgerond.

Yvonne Hondema begon haar politiecarrière bij het regiokorps Utrecht, ze werkte in de eerste jaren op straat onder meer in de wijk Overvecht. Ze bekleedde vervolgens uiteenlopende rollen binnen dit korps.[2] In de laatste jaren voor haar vertrek bij de politie in 2017 was ze sectorhoofd van de Dienst Regionale Operationele Samenwerking.

Ze verlaat de Nationale Politie in 2017 om hoofd van de divisie Bewaken en Beveiligen te worden bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.[2] In 2020 keerde ze terug naar de politie en werkte onder meer als hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef in de Eenheid Rotterdam.

Eind december 2023 heeft de politie bekendgemaakt dat zij politiechef van de Regionale Eenheid Midden-Nederland, ze volgde Martin Sitalsing op.[1]

Voorganger:
M. Sitalsing
Hoofdcommissaris van Regionale Eenheid Midden-Nederland
(2024-heden)