Zuiderstrandtheater

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zuiderstrandtheater (2018)

Het Zuiderstrandtheater (gelegen aan de Houtrustweg in de wijk Norfolk in het stadsdeel Scheveningen in Den Haag) was de tijdelijke vervanging van de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater.[1] Het theater lag tegen de duinrand. Het theater staat op de nominatie om opnieuw verplaatst of anders gesloopt te worden.[2][3]

Het Zuiderstrandtheater was het tijdelijke podium voor het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en de stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, totdat Amare, het nieuwe onderwijs - en cultuurcomplex in 2021 gereed kwam. Daarop zocht de gemeente Den Haag naar een koper die het tijdelijk bedoeld pand bij de wijk Norfolk zou willen demonteren om het elders opnieuw op te bouwen.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zuiderstrandtheater (2017)

Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag (DMC) is op 1 januari 2013 ontstaan uit een samengaan van de voormalige stichtingen "Exploitatie Muziekcentrum en Danstheater" en "Gastprogrammering". DMC exploiteerde en programmeerde tot 1 juli 2015 de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater.

Eerder al (sinds 1 september 2014) kwam daar de verantwoordelijkheid voor het Zuiderstrandtheater bij. Van september 2015 tot juni 2021 vonden daar de voorstellingen en concerten plaats die voorheen werden gegeven in de zalen aan het Spuiplein.[4] Deze voorstellingen vinden vanaf september 2021 plaats in het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex Amare, dat is gebouwd op het Spuiplein, op de plek van bovengenoemde zalen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]