Andrea Marcelli

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Andrea Marcelli
Andrea Marcelli
Algemene informatie
Geboren Rome, 22 januari 1962
Geboorteplaats RomeBewerken op Wikidata
Land Vlag van Italië Italië
Werk
Genre(s) jazz
Beroep muzikant, componist
Instrument(en) percussie
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Andrea Marcelli (Rome, 22 januari 1962)[1][2][3] is een Italiaanse jazzpercussionist en componist.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Marcelli studeerde tot 1986 aan het Conservatorio L. Refice in Frosinone klassieke klarinet, jazzcompositie en arrangement. Bovendien bezocht hij clinics bij Tommy Campbell en Peter Erskine.

Tussen 1982 en 1988 werkte hij als drummer bij de Rai. Van 1989 tot 1997 woonde hij in Los Angeles, daarna in New York. In 2001 verhuisde hij naar Berlijn. Als sideman werkte hij o.a. met Don Menza, Marc Johnson, Gary Thomas, Alan Pasqua, Jeff Andrews, Billy Drews, Steve Tavaglione, Airto Moreira, Alex Acuña, Cameron Brown, Steve La Spina, John Patitucci, Harvie Swartz, Eric Marienthal, Frank Gambale, Alphonso Johnson, John Beasley, Andy Summers, Harold Land, Rez Abbasi, Scott Lee, John Leftwich, Michael Manring, Wolfgang Lackerschmid, Jon Hassell en Sirone.

Als orkestleider bracht Marcelli drie albums uit, waaronder soundtrackalbums met eigen composities. Hij produceerde het debuutalbum El sueno del navegante van Chema Vilchez, dat in 1996 werd onderscheiden door de Spaanse radio als «Beste jazzalbum van het jaar». In de film Mississippi Masala trad hij op als drummer. In Berlijn werkte hij samen met o.a. Markus Stockhausen, Simon Stockhausen, Palle Danielsson, Thomas Clausen, Arild Andersen en Ekkehard Wölk en trad hij op met de bands van Eberhard Weber, David Liebman, Hiram Bullock en Jeff Berlin.

Hij ondernam tournees door Scandinavië met Aviaja Lumholt, Paolo Russo en Bo Stief en gaf workshops in Japan. In 2006 trad hij op in Italië met Rick Margitza, in 2006 en 2008 met Thomas Clausen.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]