Binnenhof (sneltramhalte)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Binnenhof
Ingang van de halte
Ingang van de halte
Plaats Rotterdam
Afkorting Bnh
Opening 28 mei 1983
Perrons 1 (Eilandperron)
Perronsporen 2
Metrolijn  A 
Vervoerder RET
Coördinaten 51° 58′ NB, 4° 32′ OL
Binnenhof (sneltramhalte)
Binnenhof (sneltramhalte)

Locatie van het metrostation

Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Binnenhof is een sneltramhalte en eindpunt van de Rotterdamse metrolijn A in de wijk Ommoord.

Halte Binnenhof werd geopend op 28 mei 1983, toen de toenmalige Oost-Westlijn vanaf Capelsebrug als sneltram werd verlengd naar de wijk Ommoord. Daarna was het het eindpunt van de Ommoord-tak van de oost-westlijn, en sinds eind 2009 het eindpunt van metrolijn A. Er is goed zicht op Romeynshof.

Kenmerken[bewerken]

De halte in zijn 'oude' huisstijl.

De halte ziet er voor het grootste deel hetzelfde uit als halte De Tochten. Er bevindt zich een kantoortje vanwaar men overzicht over het station heeft. Omdat het een sneltramhalte betreft, zijn er geen tourniquets aanwezig. Er zijn twee perrons in de vorm van een eilandperron. Perron 1 van het station wordt altijd gebruikt. Perron 2 wordt alleen gebruikt als er op perron 1 nog een metrotrein staat.

De halte is gelegen bij winkelcentrum Binnenhof.

Dienstregeling[bewerken]

Vanaf halte Binnenhof vertrekken alleen metro's met als eindpunt Schiedam Centrum. Na 19:00 en op zaterdag- en zondagochtend rijden de metro's tot aan station Kralingse Zoom en rond middernacht rijden de laatste metro's door tot aan station Alexander. Na de opening van de Beneluxlijn reden op bepaalde momenten een deel van de metro's vanuit Binnenhof door tot aan Spijkenisse De Akkers. Sinds eind 2005 komt dit echter niet meer voor. Het traject Binnenhof - Schiedam Centrum werd sinds eind 2009 met de nieuwe lijnenkaart extra benadrukt door de lijn apart om te nummeren naar metrolijn A.

Foto's[bewerken]