Dream House (2011)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dream House
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Tagline "Once upon a time,
there were two little girls
who lived in a house."
Alternatieve titel(s) Achter de Muren (Spaans)
Regie Jim Sheridan
Producent Daniel Bobker
Ehren Kruger
James G. Robinson
Scenario David Loucka
Hoofdrollen Daniel Craig
Naomi Watts
Rachel Weisz
Muziek John Debney
Productiebedrijf Cliffjack Motion Pictures
Morgan Creek Productions
Distributie Vlag van Nederland Entertainment One
Vlag van België Starway Films
Première Vlag van IsraëlVlag van PortugalVlag van Oekraïne 29 september 2011
Genre Thriller
Speelduur 92 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget ~US$55 miljoen
Opbrengst US$38,5 miljoen[1]
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dream House is een Amerikaanse thriller uit 2011. De film werd geregisseerd door Jim Sheridan met Daniel Craig in de hoofdrol en Rachel Weisz en Naomi Watts in de belangrijkste bijrollen. De film kreeg eerder negatieve beoordelingen en flopte ook in de bioscopen. Dat in tegenstelling tot de soundtrack van John Debney die wel positief onthaald werd.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Will Atenton heeft samen met zijn vrouw Libby en hun twee dochtertjes zijn droomhuis gekocht en geeft zijn carrière op om bij zijn gezin te kunnen zijn. Dan ontdekt hij dat de vorige bewoners van het huis, ook een gezin met twee dochterjes, vijf jaren voordien door de vader werden uitgemoord. Intussen merken ze dat iemand hen in de gaten houdt, en dus gaat Will op zoek naar de man.

Peter Ward, zoals hij heet, blijkt inmiddels te zijn vrijgelaten uit de psychiatrische instelling. De directeur van het instituut laat hem opnames zien van een gewelddadige Ward die hij uiteindelijk moest laten gaan omdat er geen bewijzen tegen hem waren. Maar dan komt Wards gezicht in beeld en blijkt dat Will en Peter Ward één en dezelfde persoon zijn.

Vol ongeloof keert Will huiswaarts, maar het huis is een vervallen krot. Als hij binnengaat zijn Libby en de kinderen daar en is alles weer zoals tevoren. Hij ziet in dat ze enkel in zijn hoofd bestaan en gaat naar overbuurvrouw Ann, die een goede kennis was. Zij gelooft ook dat hij zijn gezin niet uitgemoord heeft en gaat met hem naar het huis, waar boven komt dat een overvaller Libby en de kinderen dood schoot.

Dan wordt het tweetal gegijzeld door Anns' ex-man Jack en een zekere Boyce. Jack onthult dat hij Boyce indertijd inhuurde om Ann te vermoorden als wraak voor de scheiding. Boyce vergiste zich echter domweg van adres, en nu hebben ze een tweede kans om Ann te doden door de schuld op Will te schuiven. Ze gieten overal benzine om het huis plat te branden, maar krijgen ruzie en doden elkaar. Will brengt vervolgens Ann in veiligheid maar gaat dan terug het brandende huis in waar hij afscheid neemt van zijn vrouw en dochtertjes, terug naar buiten gaat en vertrekt.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]