FIFA Football 2002

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
FIFA Football 2002
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar EA Canada
Uitgever Electronic Arts
Uitgebracht Windows
Vlag van Verenigde Staten 29 oktober 2001
Vlag van Europa 2 november 2001
PlayStation
Vlag van Verenigde Staten 1 november 2001
Vlag van Europa 2 november 2001
PlayStation 2
Vlag van Verenigde Staten 1 november 2001
Vlag van Europa 2 november 2001
Vlag van Japan 29 november 2001
GameCube
Vlag van Japan 15 november 2001
Vlag van Verenigde Staten 21 november 2001
Vlag van Europa Geannuleerd
Genre Sport
Spelmodus Singleplayer, Multiplayer, Online Multiplayer
Navigatie
Spelserie FIFA
Voorloper FIFA 2001
Vervolg FIFA Football 2003
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

FIFA Football 2002 (getiteld FIFA Soccer 2002: Major League Soccer in Noord-Amerika en FIFA 2002: Road to FIFA World Cup in Japan), algemeen bekend als FIFA 2002, is een op voetbal gebaseerd videospel uit 2001 geproduceerd door Electronic Arts en uitgegeven door EA Sports. FIFA Football 2002 is het negende spel in de FIFA−serie.

De krachtbalk voor passes werd geïntroduceerd en het dribbelen werd verlaagd om een groter uitdagingsniveau te bereiken. De krachtbalk kan worden aangepast aan de voorkeur van de speler. Het spel bevat ook veel meer clublogo's van Europese clubs zoals voor de Nederlandse clubs PSV, Ajax en Feyenoord. Er was echter geen Nederlandse competitie in het spel en de Nederlandse clubs stonden onder het kopje "Rest van de Wereld". Voor het eerst bevat FIFA in deze uitgave de Raiffeisen Super League, ten koste van de Griekse Super League.

Een kaartbeloningssysteem gelicentieerd door Panini werd geïntroduceerd, waar, na het winnen van een bepaalde wedstrijd, de speler een kaart van een sterspeler ontgrendelt. Tevens is er een bonusspel met de landen die zich automatisch hadden gekwalificeerd voor het WK 2002 (Frankrijk, Japan en Zuid-Korea), waarin de speler probeert de FIFA-ranking van hun gekozen team te verbeteren door deel te nemen aan internationale vriendschappelijke wedstrijden.

Veel van de internationale ploegen in het spel hebben geen licentie, zoals Nederland, maar ook kleinere landen zoals Barbados, die alleen maar nummers kregen als spelersnamen. Tot op heden was dit de laatste editie van FIFA (de World Cup-versies niet meegerekend) waar het nationale Japanse team in is opgenomen, omdat Japan Football Association zou kiezen voor exclusieve rechten voor in Konami's Pro Evolution Soccer-serie.

FIFA Football 2002 was 10 jaar lang de laatste FIFA met slechts één persoon op de cover, voordat Lionel Messi alleen verscheen op FIFA 13.

Soundtrack[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende 13 nummers waren te horen in FIFA Football 2002.[1]