Friese Poort

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
ROC Friese Poort
Gebouwen van ROC Friese Poort in Drachten
Algemeen
Locatie Leeuwarden,
Dokkum,
Drachten,
Sneek
Emmeloord
en Urk
Type regionaal opleidingencentrum
Denominatie Christelijk
Bevoegd gezag Stichting voor Christelijk Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie Friesland/Flevoland
Overig
Website https://www.friesepoort.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

ROC Friese Poort was een organisatie voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Ze maakte deel uit van de in 1993 opgerichte Stichting voor Christelijk Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie Friesland/Flevoland. Per 1 januari 2023 viel de school onder één bestuur met het Friesland College. Per 1 augustus 2023 werd de fusie definitief en gingen beide organisaties samen verder onder de naam Firda.

Leerwegen[bewerken | brontekst bewerken]

ROC Friese Poort Middelbaar beroepsonderwijs en educatie met volledig dagonderwijs, deeltijdonderwijs en leer-werktrajecten voor jongeren en volwassenen
⌊ Centrum Vakopleidingen Praktijkgerichte scholing voor bedrijven, instellingen en particulieren
⌊ Opleiding & Training Opleidingen en trainingen op maat voor bedrijven en instellingen
⌊ Avondacademie Opleidingen en cursussen voor volwassenen

De organisatie kent sinds haar ontstaan een vestigingsstructuur; activiteiten worden verzorgd vanuit vestigingen in Drachten, Emmeloord/Urk, Leeuwarden/Dokkum en Sneek en aangestuurd door vestigingsdirecteuren.

In 2022 waren er ruim 15.000 studenten, jongeren en volwassenen, ingeschreven voor beroepsonderwijs. Daarnaast namen ruim 2.000 studenten deel aan volwassenenonderwijs op maat, variërend van onbekostigde opleidingen, cursussen, korte en intensieve trainingen tot meerjarige opleidingen, individueel of groepsgewijs.