From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter
Regie P.J. Pesce
Producent Lawrence Bender
Robert Rodriguez &
Quentin Tarantino
Scenario Álvaro Rodríguez &
Robert Rodriguez
Hoofdrollen Marco Leonardi
Michael Parks
Rebecca Gayheart
Lennie Loftin
Ara Celi
Muziek Nathan Barr
Montage Lawrence A. Maddox
Cinematografie Michael Bonvillain
Distributie Buena Vista Home Entertainment
Première Vlag van Verenigde Staten 18 januari 2000
Genre Horror
Speelduur 94 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $5.000.000
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 1 (Saturn Award (beste thuis-release))
Voorloper From Dusk Till Dawn
From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter is een Amerikaanse horrorfilm uit 2000 onder regie van P.J. Pesce. Het is het tweede vervolg op From Dusk Till Dawn uit 1996, nadat in 1999 de eerste opvolger genaamd From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money uitkwam. Het derde deel vertelt een verhaal dat zich afspeelt vóór de gebeurtenissen in deel 1. Danny Trejo is de enige acteur die in alle drie de delen verschijnt, als barman Razor Charlie.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De Amerikaanse (ooit echt bestaande) auteur Ambrose Bierce (Michael Parks) trekt rond het jaar 1900 het zanderige Mexico in, waar hij getuige is van de aanstaande ophanging van Johnny Madrid (Marco Leonardi). Wanneer de beul (Temuera Morrison) hem vraagt naar zijn laatste woorden, spuugt hij deze in het gezicht. Daarom zet deze hem eerst nog tegen het hek om Madrid met de zweep te straffen voor hij opgehangen wordt. De dochter van de beul, Esmeralda (Ara Celi), komt in opstand tegen haar vader en krijgt daarom van hem eenzelfde pak slaag.

Wanneer Madrid dan toch met de strop zijn nek staat en de beul op het punt staat het luik onder zijn voeten te openen, wordt het touw van de strop doorgeschoten. Daarop gaat de outlaw succesvol met een gestolen paard op de vlucht en neemt Esmeralda achterop mee. Even later is hij herenigd met zijn bende en overvallen ze samen een koets, met daarin Bierce en het pasgetrouwde echtpaar bijbelverkopers Mary (Rebecca Gayheart) en John Newlie (Lennie Loftin). Het drietal moet daarop te voet verder door de woestijn en belandt zo bij de bar waarin, evenals in de eerste twee delen, Razor Charlie (Danny Trejo) achter de toog staat.

Niet veel later raken Madrid en Esmeralda gescheiden van de bende en belanden hierdoor ook bij Charlies bar. Daar komt de outlaw weer oog in oog te staan met de beul die zijn vonnis moest voltrekken, die is gekomen om zijn dochter terug te halen. Zij blijkt namelijk geen gewoon meisje te zijn, maar een dochter van hemzelf (een mens) en barvrouw Quixtla (Sônia Braga), een vampier. Hierdoor is Esmeralda een vampierlegende in wording genaamd Santanico Pandemonium (in het origineel gespeeld door Salma Hayek). Bovendien blijkt niet alleen Quixtla een bloedzuiger, maar de halve bar staat er vol mee. De ruimte wordt daarop hermetisch afgesloten en wanneer de slachtpartij begint, zitten de aanwezige mensen als ratten in de val.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Personage
Temuera Morrison Henker
Ara Celi Esmeralda / Santanico Pandemonium
Marco Leonardi Johnny Madrid
Michael Parks Ambrose Bierce
Rebecca Gayheart Mary Newlie
Lennie Loftin John Newlie
Jordana Spiro Cathrine Reece
Sônia Braga Quictla
Orlando Jones Ezra Taylor
Danny Trejo Razor Charlie