Garfield (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Garfield
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar Renderware, Hip Interactive, The Code Monkeys
Uitgebracht 2004
Genre Actie
Spelmodus Singleplayer
Platform PC, PlayStation 2
Media Cd-rom
Systeemeisen
Windows 2000, ME, XP of 98 Se
Minimaal 64 MB intern geheugen
Pentium III processor
600 MB harddiskruimte.
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Garfield is een computerspel gebaseerd op de gelijknamige stripserie. Het spel werd uitgebracht voor de PC, en in Europa ook voor de PlayStation 2. Beide versies werden ontworpen door Renderware, Hip Interactive, en The Code Monkeys.

Naast de Engelstalige versie bestaan er ook een Franstalige en Nederlandstalige versie van het spel.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Jon gaat weg en laat Garfield en Odie alleen thuis. Garfield valt zoals gewoonlijk in slaap, en terwijl hij slaapt maakt Odie een grote puinhoop van het huis.

Wanneer Garfield wakker wordt, moet hij met een stofzuiger het huis opruimen voordat Jon thuiskomt. Hiervoor heeft hij nog maar een paar uur de tijd.

De omgevingen in het spel zijn volledig interactief. Dit was tevens het eerste Garfieldspel in 3D.

Gebieden[bewerken | brontekst bewerken]

  • De lower floor (beneden verdieping): hier begint een nieuw spel. Garfield kan hier een paar foto’s van zichzelf en zijn vrienden vinden. Hij kan ook lasagne maken, maar hij moet dan wel oppassen dat hij niet de verkeerde ingrediënten gebruikt.
  • De upper floor (bovenverdieping): hier kan Garfield meer foto’s vinden en minigames ontsluiten. Zo wordt bijvoorbeeld een puzzelspel genaamd “Jon’s jigsaw” geactiveerd door alle puzzelstukjes op te zuigen.
  • De garden (tuin): hier kan Garfield twee uitdagingen aangaan die worden aangeboden door Arlene en Nermal. Ook moet hij nog wat schoonmaken.

Opslagdozen[bewerken | brontekst bewerken]

Garfield kan bij het opruimen maar maximaal drie voorwerpen tegelijk bij zich dragen, maar overal in het spel zijn opslagdozen te vinden. Deze kunnen tot vijftig voorwerpen opslaan. Tevens kunnen deze dozen worden gebruikt om het spel op te slaan op acht lege files.

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel kreeg middelmatige tot slechte kritieken. Het tijdschrift PS2 UK gaf het spel een 2/10, en JeuxVideo PC gaf het een 4/20. Hoofdredenen van kritiek waren de onaantrekkelijke graphics, en de matige rol die Odie in het spel had.

Cast[bewerken | brontekst bewerken]

Engelstalige versie:

Franstalige versie: