Gebruiker:Asimsky/sept nl

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Septentrio Satellite Navigation N.V.
Asimsky/sept nl
Oprichting 2000
Sleutelfiguren Peter Grognard, CEO
Hoofdkantoor Leuven, België
Producten GNSS ontvangers
Website www.septentrio.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Septentrio is een ontwerper en fabrikant van satelliet navigatie ontvangers die voor nauwkeurige toepassingen met gebruik van meerdere frequencies bedoeld zijn. Septentrio levert hoofdzakelijk OEM borden bestemd voor de integratie in navigatie-toestellen. De technologie van Septentrio is bedoeld voor professionele gebieden zoals landmeting, geautomatiseerde regeltechnieken voor voertuigen (machine control), nauwkeurige landbouw, zee- & luchtvaart, bouwindustrie, tijdmeting enz.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Septentrio Satellite Navigation N.V. werd opgericht in Leuven, België, in januari 2000 als een spin-off van Imec, het grootste onafhankelijke Europese onderzoekscentrum op het gebied van micro-elektronica en nanotechnologie. De missie van Septentrio is satelliet navigatie ontvangers te ontwikkelen en op de markt te brengen. In 2007 werd Septentrio door het Belgische zakenblad Trends een Trends Gazelle Ambassador onderscheiding toegekend voor technische innovatie en de snelle groei. Van alle kleine Belgische bedrijven wordt slechts één per jaar voor deze onderscheiding gekozen.

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

Septentrio's hoofdkwartier is in Leuven, België. Er bestaat ook een verkoop/support dochteronderneming in Los Angeles, California.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

AsteRx1, eerste Galileo ontvanger

Bij het bedrijf werkt een internationale team van specialisten, die voor de ontwikkeling van Septentrio's eigen chips, electronica, software en algoritmen zorgen. Aangezien Septentrio's ontvangers meestal voor professionele nauwkeurige toepassingen gebruikt worden, wordt de nadruk op de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van metingen gelegd alsook op het gebruiksgemak en configureerbaarheid. APME, een originele methode om de multipath-effecten te onderdrukken, staat boven op de lijst van Septentrio's IE items, samen met ambiguity fixing algoritmen gebaseerd op de bekende LAMBDA methode en gevorderde RAIM methoden. Geïntegreerde (alles in één bord) systemen om de positie/oriëntatie te berekenen werden voor het eerst door Septentrio ontworpen. Die systemen zijn op een multi-antenna variant van Septentrio’s GPS ontvangers gebaseerd.

Septentrio’s ontvangers werden door ESA gebruikt om de eerste Galileo signalen van de GIOVE-A satelliet te tracken. De experimentele signalen van het toekomstige Chinese Compass navigatie systeem werden ook het eerst door Septentrio’s ontvanger opgespoord en onderzocht. Commerciele producten van Septentrio zijn gevorderde ontvangers die alle beschikbare satelliet navigatie signalen benutten.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Categoryyy:Belgisch bedrijf Categoryyy:Navigatie