Gebruiker:Erwin Hoogland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Erwin Hoogland
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 18 april 1964
Functie VVD Statenlid Provincie Zuid-Holland
Partij VVD
Politieke functies
2019-nu Statenlid Provinciale Staten van Zuid-Holland
2007-2010 Statenlid / Vice fractievoorzitter Provinciale Staten van Overijssel
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Erwin Hoogland doorliep de Bataafse Kamp, nu Bataafs Lyceum, in Hengelo. Van 1981 tot 1983 volgde hij de officiersopleiding aan het Opleidingscentrum voor Officier van Speciale Diensten (OCOSD) te Breda. In 1983 werd hij geplaatst bij de 41e Afdeling Veldartillerie in de Seedorf (legerplaats) in Duitsland. Als landmachtofficier vervulde hij vele functie, zowel in het binnen- als buitenland. Daarnaast was hij uitgezonden naar UNPROFOR (1992), Task Force Fox (2002), Multinationale troepenmacht in Irak (2004) en International Security Assistance Force (2009). Momenteel is hij werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als militair strategisch adviseur.

In 1988 werd hij lid van de VVD. Vervolgens heeft hij meerdere lokaal bestuurlijke functies binnen de VVD vervuld, zoals voorzitter VVD Gouda en voorzitter VVD Wierden. Bij de Provinciale Statenverkiezingen 2007 werd hij verkozen als Statenlid in de Provinciale Staten van Overijssel.

In de zomer van 2011 werd Erwin Hoogland geplaats als kolonel bij Allied Command Transformation te Norfolk (Virginia) in de VS. Oktober 2013 keerde hij terug en werd hij Hoofd Operaties van Ministerie van Defensie. Deze functie heeft hij 4 jaar vervuld en was onder anderen betrokken bij de Nuclear Security Summit 2014, MH17 en meerdere missies zoals United Nations Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali en NATO Enhanced Forward Presence.

Bij de Provinciale Statenverkiezingen 2019 werd hij met voorkeursstemmen (6857).[1] gekozen in de Provinciale Staten van Zuid-Holland (Politiek in Zuid-Holland)



Categorie:VVD-politicus