Gebruiker:JZXY5000/wiki/smosh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Smosh
Genre Comedy
Speelduur per afl. 3 tot 8 minuten
Bedenker Anthony Padilla en Ian Hecox
Hoofdrollen Anthony Padilla, Ian Hecox, Mrs. Hecox e.a.
Montage Anthony Padilla (Youtube) en Ian Hecox (Smosh.com)
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Gerelateerde series IanH, askcharlie, AnthonyPadilla
Uitzendingen
Start 19 november 2005
Afleveringen 192 (op 13 september 2011)
Seizoenen 6
Netwerk of omroep Youtube
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Smosh is een show op Youtube bedacht door Anthony Padilla en Ian Hecox. Het duo maakt sinds 2005 komische filmpjes die per stuk gemiddeld tussen de 2 en 5 miljoen keer worden bekeken. Smosh is het derde meest geabonneerde kanaal wereldwijd na RayWilliamJohnson en nigahiga.

2005: Het begin[bewerken | brontekst bewerken]

Smosh begon in 2005 met een filmpje waarin Anthony en Ian playbackten op de Pokémon-theme. De video is na meer dan 24 miljoen keer bekeken te zijn geweest door Youtube geblokkeerd, omdat de video muziek bevat waar copyright op zat. Later maakte Smosh meer video's waarin ze playbackten, maar er kwamen ook meer sketches.

Food Battle[bewerken | brontekst bewerken]

In 2006 introduceerde Smosh Food Battle. Dit was een strijd tussen Anthony en Ian waarin ze met hun favoriete eten testen welk eten het beste dagelijkse taken kon doen. Aan het einde sterft een van de twee deelnemers altijd, waardoor de ander wint. De punten die ze scoren zijn niet belangrijk voor het resultaat. Omdat Food Battle zo populair was, werd het ieder jaar herhaald. Ian kiest elk jaar als eten een roze donut, Anthony kiest elk jaar ander eten en sinds 2009 laat hij het publiek stemmen op 8 keuzes.

Food Battle-overzicht[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Anthony's eten Winnaar Sterfgeval verliezer
2006 Taquito Ian Anthony verdrinkt in een zwembad
2007 Selderij Anthony Ian rijdt met zijn auto tegen een lantaarnpaal
2008 Churro Ian Anthony wordt door zijn eigen churro doorboord.
2009 Burrito Ian Anthony wordt door Ian vergiftigd nadat Ian zand over Anthony's burrito gooide.
2010 Spaanse peper Anthony Anthony wordt door Ian in het zwembad geduwd maar overleeft het, Daarna stapt Ian van schrik in een emmer water met een föhn erin en wordt hij geëlektrocuteerd.
2011 - Verwacht op 23 september -

2006 tot en met 2009[bewerken | brontekst bewerken]

Tussen de jaren 2006 en 2008 maakte Smosh niet langer muziekfilmpjes, maar begonnen ze met komische filmpjes op zowel Youtube als smosh.com. Het filmpje Beef 'n Go werd het vaakst bekeken, vanwege de videominiatuur waarop twee benen stonden met daartussenin een balkje censored (gecensureerd). Het filmpje Stranded viel in de prijzen voor de grappigste youtube-video van 2006.

Vanaf 2009[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 2009 heeft Smosh hun website en de intro's van hun video's een nieuwe lay-out gegeven. Ook is in 2010 de Smosh Pit aan de website toegevoegd. De Smosh Pit bestaat uit grappige filmpjes, foto's enzovoort in verschillende categorieën. Ook zijn er verschillende nieuwe shows naast Smosh bijgekomen.

Overige shows[bewerken | brontekst bewerken]

Lunchtime w/ Smosh[bewerken | brontekst bewerken]

Anthony bedacht in 2010 de show Lunchtime w/ Smosh (Lunchtijd met Smosh). Elke week op donderdag gaan Ian en Anthony eten halen en dat thuis opeten. Daarbij hebben ze grappige en open gesprekken en beantwoorden ze vragen die fans stellen via Twitter. Aan het einde beoordeelt één van de twee d aflevering met een punt op een willekeurige schaal.

Ian is Bored en Mailtime w/ Smosh[bewerken | brontekst bewerken]

Elke maandag gaat Ian (en soms ook Anthony) iets doen, dat van te voren is gesuggereerd door een kijker. Zo hebben kijkers hem onder andere uitgedaagd te klimmen of naar een schietbaan te gaan. Ook wordt Ian is Bored (Ian verveelt zich) regelmatig vervangen door Mailtime w/ Smosh waarin Ian en Anthony hun fanmail doorspitten en de leukste dingen eruit halen en voor de camera tonen, gepaard met commentaar.

Ask Charlie[bewerken | brontekst bewerken]

Ian en Anthony's huisdier Charlie the drunk Guinea Pig (Charlie de dronken cavia) beantwoord de meest rare kijkersvragen in zijn eigen show op zijn eigen Youtube-kanaal. De stem en de mond van Charlie worden gedaan door Ian.

Smosh Pit Weekly[bewerken | brontekst bewerken]

Smosh Pit Weekly wordt gepresenteerd door Mari, een jongevrouw van in de twintig jaar, die de leukste artikels van de Smosh Pit behandeld en ook daar commentaar op geeft.