Gebruiker:Kthoelen/CHL

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Champions Hockey League
Logo van de CHL
Regio Europa
Bond IIHF
Opgericht 2014
Aantal teams 44
Huidige kampioen heren Vlag van Zweden Luleå Hockey
Recordkampioen Vlag van Zweden Luleå Hockey
Topscorer Mathis Olimb, Vlag van Zweden Frölunda Göteborg
Website http://www.championshockeyleague.net
Huidig seizoen Champions Hockey League 2015-2016
Portaal  Portaalicoon   Sport

De Champions Hockey League (afkorting CHL) is een Europese ijshockeycompetitie die vanaf het seizoen 2014-2015 in het leven werd geroepen. De competitie verzamelt de beste teams uit de verschillende Europese competities. Er nemen elk seizoen teams uit minstens 8 verschillende landen deel aan de competitie.

Seizoen 2014-2015[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Champions Hockey League 2014-2015 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In het eerste seizoen namen in totaal 44 teams uit 11 verschillende nationale competities deel aan de CHL. De Finse Liiga en de Zweedse SHL waren het best vertegenwoordigd, met elk 8 teams. Daarna volgden de Duitse DEL, de Tsjechische Extraliga en de Zwitserse NLA met elk 6 teams. Uit de Oostenrijkse competitie EBEL kwamen 4 teams en de Noorse Ligaen stuurde 2 teams. De Britse EIHL, samen met de Slovaakse Extraliga, de Deense Ligaen en de Franse Ligue Magnus hadden elk 1 team in de CHL.

De finale werd op 3 februari 2015 gespeeld tussen Frölunda Göteborg en Luleå Hockey. In deze finale won Luleå Hockey met 4-2 en werd daardoor de eerste winnaar van de CHL.

Seizoen 2015-2016[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Champions Hockey League 2015-2016 voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In het seizoen 2015-2016 zal de competitie aangevuld worden met vier extra ploegen. Net zoals in het vorige seizoen zijn de Finse Liiga en de Zweedse SHL het best vertegenwoordigd, opnieuw met elk 8 teams. Zowel de Ligue Magnus uit Frankrijk, de EIHL uit Groot-Brittanië, de Slovaakse Extraliga krijgen een extra team in de competitie, met aanvulling van het Wit-Russische Neman Grodno.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie: IJshockey]]