Gebruiker:P166mmx/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Piet Schouten
Piet Schouten in 2014
Algemeen
Geboren 16 juni 1963
Geboorteplaats Haarlem
Land Vlag van Nederland Nederland
Functie Lid fractie GroenLinks in de gemeenteraad van Haarlemmermeer)
Sinds 14 december 2014
Partij GroenLinks
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Piet Schouten (Haarlem, 16 juni 1963) is een Nederlands politicus en vanaf 2014 voor GroenLinks lid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Hij houdt zich onder meer bezig met mobiliteit, woonbeleid en woningbouw, fysieke leefomgeving en grootschalig groen en recreatie.

Lid van de Regioraad van de Metropoolregio Amsterdam.


Voorzitter van de Raadscommissie.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Schouten is geboren in Haarlem en woont sinds 1999 in Haarlemmermeer. Na een studie Electrotechniek / Energietechniek ging hij werken bij Fokker Technologies ondermeer als Engineer, inkoper, verkoper en later bij Customer Services. Thans lid van de Ondernemingsraad en actief vakbondsbestuurder.[1]

Politiek[bewerken | brontekst bewerken]

Schouten is in 2013 gescout door de toenmalige fractievoorzitter van GroenLinks Haarlemmermeer en werd geplaatst op plek 5 van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Schouten kreeg door het aantal van 4 zetels geen zetel in de gemeenteraad en werd fractieassistent / commissielid.[2] Tijdens ziekte van een fractielid in 2017 en na vertrek van van een fractielid in 2018 werd Schouten in totaal 2 keer tijdelijk[3] en daarna vast beëdigd als raadslid[4]. Na de uitgestelde gemeenteraadsverkiezingen in november 2018 in verband met de gemeentelijke herindeling van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude met Haarlemmermeer per 1 januari 2019 werd Schouten opnieuw gekozen als raadslid.

Persoonlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Schouten is voor een tweede maal getrouwd en heeft 3 kinderen.