Jeffrey Stuut

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jeffrey Stuut
Jeffrey Stuut
Persoonlijke informatie
Volledige naam Jeffrey Stuut
Geboortedatum 25 mei 1995
Geboorteplaats Hoorn
Nationaliteit Vlag van Nederland Nederland
Sportieve informatie
Discipline Paralympisch alpineskiën
Onderde(e)l(en) slalom, reuzenslalom, downhill, Super G, super-combinatie
Trainer/coach Falco Teitsma, Nick Elsewaerd
Debuut 2012
Portaal  Portaalicoon   Sport

Jeffrey Stuut (Hoorn, 25 mei 1995) is een Nederlands Paralympisch alpineskiër. Hij is sinds 2013 lid van de nationale selectie van de Nederlandse Ski Vereniging. Hij werd in 2017 derde tijdens het WK op de downhill en Super G. Ook won hij dat jaar zilver overall op het onderdeel Super G.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jeffrey Stuut werd acht weken te vroeg geboren. Door een hersenbloeding bij de geboorte is hij voornamelijk aan zijn linkerzijde verlamd. De doktoren zeiden dat hij waarschijnlijk nooit zou kunnen lopen, maar door hard te oefenen met zijn moeder lukte dat toch.

Als vijfjarige is hij begonnen met skiën tijdens een vakantie in Flachau (Oostenrijk). Na jaren van veel recreatief skiën is hij sinds 2012 bezig met wedstrijdskiën. In 2013 werd hij uitgenodigd voor de nationale skiselectie. Inmiddels heeft hij een A status bij NOC*NSF.

Jeffrey traint tien keer per week, onder andere op nationaal trainingscentrum Papendal met fysiek trainer Robert Walsh. Daarnaast traint hij vele weken in het buitenland. Hij nam deel aan de Paralympische Winterspelen van 2018 en 2022.

Belangrijkste uitslagen[bewerken | brontekst bewerken]

2014
2015
2017

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]