Lord Vinheteiro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lord Vinheteiro
Volledige naam Fabricio André Bernard Di Paolo
Origine Vlag van Brazilië Brazilië
Beroep pianist/multi-instrumentalist
muziekproducent
YouTuber
YouTube-kanaal LordVinheteiro
Jaren actief 2008-heden
Genre(s) klassieke muziek
filmmuziek
komedie
Portaal  Portaalicoon   YouTube
Muziek

Fabricio André Bernard Di Paolo, beter bekend als Lord Vinheteiro, is een Braziliaans pianist/multi-instrumentalist, muziekproducent en YouTuber.[1] Hij is bekend geworden door het spelen van pianocovers en komische filmpjes met piano en andere instrumenten op zijn YouTubekanaal[2][3], waar hij anno 2024 meer dan 7 miljoen abonnees heeft. Zijn video's zijn in totaal meer dan 1 miljard keer bekeken.

Etymologie[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van zijn kanaal is afgeleid van de Lord Music Academy, waarvoor Di Paolo werkzaam is.[4]

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Vinheteiro begon op zijn achtste met piano- en vioollessen. Na de middelbare school studeerde hij aan het kunstinstituut van de of Universiteit van São Paulo, maar rondde zijn studie niet af. Wel heeft hij een diploma diergeneeskunde behaald, maar door zijn muziekcarrière oefent hij dat beroep niet uit.[5] Naast piano- en vioolspeler is Vinheteiro muziekproducent en geluidstechnicus. Ook is hij autodidact op de klavecimbel, elektrische basgitaar, gitaar, drums, synthesizer en accordeon.

In 2008 maakte hij zijn YouTubekanaal aan onder de naam Lord Vinheteiro.[1] Hij speelt er pianocovers van klassieke nummers uit televisieseries, films, anime en videospellen.[6] Hij genoot al vrij snel succes met zijn video's, waarvan enkele zelfs viraal gingen[2], en nam deel aan Braziliaanse televisieprogramma's als Jornal Nacional[7] en The Noite com Danilo Gentili. Ook trad hij in China op met lokale muzikanten.[8] Zijn YouTubevideo's worden wereldwijd bekeken.

Stijl[bewerken | brontekst bewerken]

Vinheteiro maakt afwisselend serieuze en komische filmpjes. Een terugkerend fenomeen in zijn video's is dat hij tijdens het spelen met een stijf gezicht naar de kijkers staart.[9]

Taalbeheersing[bewerken | brontekst bewerken]

Vinheteiro spreekt zowel Portugees als Engels.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

In 2019 kreeg Vinheteiro een relatie met technologisch analiste Roberta Klein, die ook meermaals in zijn video's verschenen is. In 2024 werd hun eerste kind geboren.[10]