MyHeritage

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

MyHeritage is een website voor mensen die in hun stamboom zijn geïntresseerd. Om met anderen over zijn eigen stamboom gegevens uit te wisselen, is het tevens een sociaal netwerk. De website is dus te zien als een onderdeel van de en genealogie. De site heeft ruim 75 miljoen gebruikers en is beschikbaar in 40 talen, waaronder het Nederlands.[1]

Er is ook mogelijkheid om contact met familie te onderhouden en op de hoogte te blijven van gebeurtenissen in de familie, zoals huwelijken, verjaardagen en geboortes.

Geschiedenis[bewerken]

In 2003 richtte Gilad Japhet, samen met een team van liefhebbers, MyHeritage op. Dat deden zij vanuit Japhet's woonkamer in Bnei Atarot, net buiten Tel Aviv, Israël.[2] Binnen acht jaar hadden meer dan 75 miljoen mensen zich aangemeld,[3] Er staan meer dan 27 miljoen stambomen op de site[4], met ongeveer 1,5 miljard profielen.

In 2008 kreeg MyHeritage de beschikking over 15 miljoen dollar, toen investeringsbedrijf Index Ventures zich bij Accel, een bedrijf dat eerder had geïnvesteerd in de onderneming, voegde om het meer startkapitaal te geven.[5]

In 2008 verwierf MyHeritage het netwerk Kindo, een ander familienetwerk dat populair was in Europa.[6] Gevolgd door de acquisitie van het sociaal netwerk OSN, met onder andere Verwandt.de, Verwandt.nl, en het Nederlandse familienetwerk Zooof.com in 2010. In juni 2011 heeft MyHeritage.com Bliscy.pl aangekocht, een familienetwerk uit Polen. 's Werelds eerste backupservice voor stamboomgegevens BackupMyTree.com werd in september 2011 gekocht. In de laatste maand van 2011 werd MyHeritage eigenaar van het Amerikaanse FamilyLink en de website WorldVitalRecords.com. Daardoor kreeg MyHeritage ook een kantoor in de Verenigde Staten.

In november 2012, kocht MyHeritage Geni, dat zich ook op het bouwen van een wereldwijde stamboom richt. Daarmee werd het haar netwerk uitgebreid tot 72 miljoen geregistreerde leden, 1,5 miljard profielen en 27 miljoen stambomen.[7][8]

Family Tree Builder[bewerken]

de Family Tree Builder

De Family Tree Builder FTB is een programma waarmee gebruikers hun stamboom in de computer kunnen invoeren. In het programma kunnen gebruikers geboortes, overlijdens, huwelijken en andere data invoeren; notities over waar hun voorouders leefden, hun beroep, hobby's en interesses en afbeeldingen van hun voorouders. Het programma biedt ook de optie om grafieken te maken die weergeven hoe familieleden verwant zijn.

Stambomen worden meestal online gebouwd. Gebruikers die hun stambomen offline invoeren, kunnen deze later ook online beschikbaar stellen.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. (en) Jessica E. Vascellara van de Wall Street Journal. "New Ways to Dig For Your Roots Online", 22 juni 2006.
  2. (en) MyHeritage. "Geschiedenis en cultuur van het bedrijf".
  3. (en) Sarah Lacy. "MyHeritage: Avoiding the MetaCafe Curse", 2 april 2009.
  4. (en) Michael Arrington. "MyHeritage takes 180 million people profiles to war with geni", 28 augustus 2007.
  5. (en) Ernst-Jan Pfauth. "MyHeritage raises $15 million from Index and Accel", 8 september 2008.
  6. (en) Ernst-Jan Pfauth. "MyHeritage adds another branch to its tree: Kindo", 23 september 2008.
  7. Dutch Cowboys. "MyHeritage haalt $25 miljoen op in nieuwe investeringsronde en neemt Geni.com over", 1 december 2012.
  8. (en) Geni blog. "Geni is joining the MyHeritage family!", 28 november 2012.