Nikki Sixx

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Nikki Sixx

Nikki Sixx, geboren als Frank Carlton Serafino Ferranno (San José (Californië), 11 december 1958) is een Amerikaans bassist en songwriter. Op 22-jarige leeftijd heeft hij officieel zijn naam laten wijzigen in Nikki Sixx, omdat hij niets meer met zijn vader te maken wilde hebben. Sixx was in de jaren '80-'90 de bassist en songwriter van de rockgroep Mötley Crüe.

Nikki Sixx is het meest beruchte lid van Mötley Crüe en tevens één van de meest populaire rocksterren uit de jaren '80. Zijn decadente levensstijl en overmatig gebruik van drugs is hem in 1986 bijna fataal geworden. Sixx werd dood verklaard na een overdosis heroïne, maar artsen hebben hem toch kunnen reanimeren door hem een injectie met adrenaline rechtstreeks in zijn hart te spuiten. Nikki Sixx zelf vond dit een ludieke toestand en sprak achteraf de volgende boodschap in op zijn antwoordapparaat: "Hoi, met Nikki, ik ben niet thuis want ik ben dood..." Het nummer Kickstart my heart is geïnspireerd door zijn bijna-doodervaring. Sixx heeft later een boek geschreven over zijn drugsverslaving onder de titel The Heroin Diaries.

Sixx was getrouwd met model Brandi Brandt met wie hij 3 kinderen heeft en met de actrice/fotomodel Donna D'Errico (onder andere bekend als Donna Marco uit de televisieserie Baywatch) van wie hij in 2007 is gescheiden. Nikki en Donna kregen op 2 januari 2001 samen een dochter, genaamd Frankie Jean.

Momenteel speelt Sixx in de rockband Brides of Destruction en heeft hij zijn eigen platenlabel en kledinglijn. In 2007 kwam zijn boek The Heroin Diaries (A year in the life of a shattered rockstar) uit waarin hij door middel van oude dagboekfragmenten openhartig vertelt over zijn heroïne-verslaving tijdens de hoogtijdagen van Mötley Crüe. Samen met James Michael en DJ Ashba heeft hij onder de naam SIXX A.M. een soundtrack uitgebracht bij dit boek.

Externe links[bewerken]