Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Els Wuyts

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Spraakverwarring in het onderwerp Yves Velter
Hallo Els Wuyts, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.281 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 16 dec 2008 11:53 (CET)Reageren

Beste Els Wuyts,
ik heb al uw bewerkingen op Stedelijk Museum voor Actuele Kunst ongedaan moeten maken aangezien het een (gedeeltelijke) copyrightschending betrof van [1]. Overigens wordt het op Wikipedia afgeraden om over onderwerpen te schrijven waar u zelf nauw bij betrokken bent.
Met vriendelijke groet, JZ85overleg 16 dec 2008 11:58 (CET)Reageren

Wat jammer. Aangezien ik inderdaad werkzaam ben in S.M.A.K. kan ik een waardevolle bijdrage leveren voor Wikipedia. Jammer dat foutieve informatie online blijft staan. Hoe kan dit nu?

Yves Velter[brontekst bewerken]

Hallo Elw Wuyts

Je artikel Yves Velter is momenteel ongeschikt voor Wikipedia. Voor iemand die deze persoon niet kent is het namelijk onbegrijpelijk wat er in het artikel staat. Een artikel over een persoon moet altijd beginnen met een goede intro waarin in twee of drie zinnen duidelijk wordt:

  • Naam van de persoon
  • Geboortedatum en eventueel sterfdatum
  • Nationaliteit
  • Beroep
  • Reden van bekendheid.

Een voorbeeldzin zou zijn Yves Velter (geboortedatum) is een "nationaliteit" "beroep". Hij is vooral bekend van "reden bekendheid".

Mvg. **Man!agO** 16 dec 2008 12:39 (CET)Reageren

Na 2,5 jaar heb je dit artikel opnieuw aangemaakt. Ik heb het onmiddellijk verwijderd. Zou je dit niet meer willen aanmaken. Zie bovenstaande uitleg voor meer info. - C (o) 5 jun 2011 22:05 (CEST)Reageren

Ok. Dank voor de feedback. Jammer dat er niets constructief in jullie berichtgeving staat. Hoe kan ik een kunstenaar nu helpen om eveneens op wikipedia zichtbaar te zijn? Cfr www.yvesvelter.com. Er zijn nog andere kunstenaars die bij me aankloppen om hier voor hen tijd in te steken. Ik denk dat het écht opportuun is voor Wikipedia-lezers om ook over beeldende kunstenaars informatie te kunnen krijgen. Jullie feedback mbt inhoud is effectief terecht. Ik sta nog in mijn kinderschoenen om pagina's te maken, maar geef me aub de tijd. 2,5 jaar geleden heb ik inderdaad al eens een poging gedaan om dit mogelijk te maken voor Dhr Yves Velter. Ik heb het toen opgegeven (gezien jullie niet-contructieve hulp). Kan dit nu even anders?

Beste Els Wuyts,
Een hernieuwd welkom op Wikipedia en spijtig dat u de gegeven feedback als negatief ervaart. Laat me een poging wagen. Allereerst zullen beschreven personen een zekere mate van relevantie moeten hebben, de pagina Wikipedia:Relevantie geeft hiervoor een aanwijzing. Relevantie moet al "bewezen"z zijn, zeg maar; Wikipedia is niet bedoeld om (nog) onbekende personen of zaken bekendheid te geven.. Daarnaast moet elk artikel vanuit een neutraal standpunt worden beschreven (zie Wikipedia:Neutraal standpunt voor meer informatie hierover). Voor biografieën gebruiken we op Wikipedia een bepaalde "standaardvorm", hierover kunt u uitleg vinden op de pagina Help:Standaardvorm voor biografieën. Verder zijn verifieerbaarheid en daarmee samenhangend Bronvermelding belangrijke zaken. Komt u er niet uit, dan kunt u met uw vragen terecht op de helpdesk; deze vind u op Help:Helpdesk.
Wellicht is een eerste vertrekpunt dat u even rondklikt tussen de artikelen die hier staan en op het "berwerk" tabblad klikt zodat u even kunt spieken hoe zo'n Wikipedia-artikel er onder water uitziet.
Misschien wat veel informatie zo ineens, maar leest u het eens rustig door. Ik hoop dat u hier verder mee kunt en nogmaals: komt u er niet uit, stel gerust een vraag op de helpdesk.
Veel succes en vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 5 jun 2011 22:20 (CEST)Reageren