Overleg gebruiker:FionaZP

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo FionaZP, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.980 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Hallo gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat u het artikel Cinemajestic hebt aangemaakt. Dit betrof reclame/werving/promotie voor een tevens reeds eerder als niet encyclopedisch relevant beoordeeld onderwerp na een evaluatieperiode en is daarom nu direct verwijderd. Wikipedia is een encyclopedie met neutraal standpunt en geen medium voor werving en promotie. Ook is Wikipedia niet bedoeld als gratis webruimte, bedrijvengids of persoonsregister waar organisaties of personen hun 'eigen' pagina kunnen (laten) inrichten.

Op Wikipedia wordt het niet algemeen gewaardeerd dat mensen schrijven over onderwerpen waar ze beroepsmatig of persoonlijk dicht bij betrokken zijn. Hopelijk heeft u er begrip voor dat dat op Wikipedia getoetst wordt aan encyclopedische relevantie en neutraliteit. Ik zou u dan ook willen aanraden om over andere onderwerpen te schrijven; zie bijvoorbeeld Wikipedia:Gewenste artikelen. Onze hulppagina voor nieuwkomers is volgens mij een goed begin om u in te lezen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van Wikipedia. Als u nog vragen hebt kunt u een bericht achterlaten op mijn overlegpagina of bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! MoiraMoira overleg 6 apr 2014 15:17 (CEST)[reageer]


Beste Moira,

Ik vind het heel jammer dat je de pagina hebt verwijderd. Een pagina over de geschiedenis van de bioscoop in Zutphen en een uitleg over de gebruikte technieken is niet commercieel. Elders op Wikipedia zie ik wel pagina's over andere bioscopen die zelfs verkoopinformatie geven! Van kleine theaters in bijvoorbeeld Amersfoort tot grote ketens als Pathé. Waarom mogen die dan wel? Ik zie graag de pagina weer online komt te staan. Ik wil hem ook toevoegen aan de pagina over de stad Zutphen, waar evenementen en cultuur ook een plek hebben gekregen.

FionaZP (overleg) 6 apr 2014 21:02 (CEST)[reageer]

Collega MoiraMoira is momenteel niet online, maar ik heb even de pagina bekeken en ik deel haar mening dat het reclame betrof. U kunt via deze pagina kijken of een andere collega uw mening deelt, anders zit er niets op om hier beginnen aan een nieuw artikel dat voldoet aan de hier geldende conventies (zie ook het welkomstbericht boven aan de pagina). Mbch331 (Overleg) 6 apr 2014 21:07 (CEST)[reageer]

Geachte Mbch331, collega van MoiraMoira, Jullie zijn hier vast veel meer bedreven in dan ik, want ik kan niet eens de pagina terugvinden. Maar ik zie wel dat bij de beoordeling staat dat dit dezelfde pagina is als eerder is verwijderd. Dat is pertinent niet het geval! Aan de hand van instructies snap ik ook niet wat ik moet wijzigen om het te verbeteren. Ik heb gekeken hoe vergelijkbare pagina's eruit zien en dat wijkt hier niet veel van af (zijn vaak zelfs commercieel met verkoopinformatie). Kunt u mij uitleggen wat ik aan deze tekst moet veranderen om het te kunnen plaatsen?

FionaZP (overleg) 6 apr 2014 21:18 (CEST)[reageer]

Graag niet overal de inhoud van de pagina plaatsen, dat is niet de bedoeling, de pagina is niet zomaar verwijdert. De pagina's die je nodig hebt ken je al. De pagina om te vragen de pagina terug te plaatsen staat in mijn vorige bericht (ik kan daar geen verzoek voor je doen, omdat jouw motivatie voor terugplaatsing nodig is) en waar je op moet letten staat in het welkomstsjabloon boven. Je kan altijd in de kroeg vragen wat er volgens mensen in een neutrale pagina moet komen te staan over een bioscoop, maar plaats daar niet weer de tekst van de verwijderde pagina. Mbch331 (Overleg) 6 apr 2014 21:22 (CEST)[reageer]

Dank voor je uitleg. Ik had de tekst, die ik vanmiddag gemaakt heb, erbij gezet omdat ik de pagina niet kon terugvinden en ik wilde laten zien dat het naar mijn idee niet commercieel is. Ik ga op zoek naar de pagina waar je het over hebt om te verzoeken de pagina terug te plaatsen en dan naar de kroeg. FionaZP (overleg) 6 apr 2014 22:07 (CEST)[reageer]