Overleg gebruiker:Florenz89

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door Erik Wannee in het onderwerp Denk je nog wel eens aan Wikipedia?
Hallo Florenz89, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.793 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot (overleg) 11 okt 2012 10:50 (CEST)Reageren

Welkom![brontekst bewerken]

Dag Florenz89,

welkom op Wikipedia. Ik zag je bijdragen op het gebied van bloedvaten en zie dat je weer verder bent gegaan op de verbeteringetjes die ik over de Vena subclavia had geschreven.

Ik zag dat je een stukje hebt geschreven op de overlegpagina over Leverpoortader. Ik denk dat dat waarschijnlijk niet gelezen wordt (behalve door mij omdat ik even je bijdragen natrok). Beter is het om - als dingen op het artikel niet kloppen - ze gewoon meteen op het artikel zelf aan te passen.

Eigenlijk was ik verbaasd dat er nog helemaal geen artikel over de v. subclavia bestond. Ik heb destijds de artikelen over de Vena azygos en de Vena hemiazygos gemaakt, maar er geen moment bij stil gestaan dat er nog veel grotere vaten niet eens op Wikipedia voorkomen. Wat dat betreft kun je je nog lekker uitleven Glimlach.

Omdat je waarschijnlijk nieuw bent op Wikipedia, wil ik je attenderen op het recent geopende Medisch café. Daarop worden allerlei medische dingen bediscussieerd, en ik denk dat je daar ook een zinvolle bijdrage zou kunnen leveren. Ik adviseer je om die pagina regelmatig in de gaten te houden. Dat kan het makkelijkst door hem op je Volglijst te zetten. Dat doe je door bovenaan op die pagina op het witte sterretje te klikken, zodat het blauw wordt. Als je kijkt op je volglijst (op de allerbovenste regel van het scherm) dan zie je daarop als er wijzigingen zijn geweest op de pagina's die jij op je volglijst hebt staan.

Mocht je vragen hebben dan kun je ze gerust hieronder stellen; ik heb deze pagina voorlopig ook op mijn volglijst gezet. Maar je kunt uiteraard je vragen of opmerkingen ook op mijn eigen overlegpagina (zie mijn ondertekening) zetten; die lees ik uiteraard ook.

Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 11 okt 2012 16:32 (CEST)Reageren

Hallo Erik,

Ik ben inderdaad net begonnen met wikipedia en dat stukje over de v. subclavia was meer om even te kijken hoe het allemaal werkt. Ik snap er nog weinig van eerlijk gezegd. Hoe wist jij zo snel dat dat stukje over de v. subclavia op wikipedia stond? En hoe wist je dat ik dat geschreven heb? En hoe wist je dat ik ook gereageerd heb op dat stukje over de vena portae hepatis? Vind je het stukje over de v. subclavia nu compleet en juist? Ik heb er met veel pijn en moeite een afbeelding bij kunnen doen, maar misschien kun jij een wat duidelijkere erop zetten?

Viendelijke groet, Florens – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Florenz89 (overleg · bijdragen) 11 okt 2012 16:59‎ (CEST)Reageren

Nu heb ik nog geen antwoord op mijn vragen, toch? Of zie ik weer dingen over het hoofd? --Florenz89 (overleg) 11 okt 2012 17:09 (CEST)Reageren

Ow wacht jij bent een andere Erik lekker verwarrend haha. Maar ja hoe weet jij dan zo snel dat ik hier wat geschreven heb? --213.148.245.74 11 okt 2012 17:19 (CEST)Reageren


Dag Florens, als reactie op je bovenstaande vragen:
Dat zijn een boel vragen tegelijk. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je even verbaasd bent. Ik zal het proberen uit te leggen:
Wikipedia is een encyclopedie waarop iedereen - ingelogd of niet eens ingelogd - dingen kan wijzigen. Een prachtig systeem, maar wel met een groot risico dat zieke geesten de boel verpesten. Daarom is er een heel aantal controlemechanismen bedacht. Een belangrijk mechanisme is dat elke wijziging en elke nieuw aangemaakte pagina op een daartoe bestemde lijst komt, die je kunt vinden in de linker alinea. Klik daar maar eens op 'Recente wijzigingen' of op 'Nieuwe artikelen'. Al die wijzigingen kunnen door (willekeurige) anderen worden goed- of afgekeurd. De enige die dat niet kan, is degene die de wijziging zelf heeft aangebracht.
Als een van de talloze vrijwilligers op Wikipedia screen ik de nieuwe artikelen en wijzigingen op onderwerpen waar ik een beetje verstand van heb. En omdat ik arts ben, valt mijn oog dan meteen op een onderwerp als 'vena subclavia'.
En als je dan in dat artikel kijkt, dan zie je bovenaan een knop 'Geschiedenis'. Als je daarop klikt, kun je de gehele bewerkingsgeschiedenis terugvinden van dat artikel. Zo kon ik eenvoudig zien dat jij de maker bent.
Elke maker heeft een overlegpagina (OP), en op die pagina kunnen mensen communiceren met die persoon. Dat heb ik dus gedaan door een stukje op jouw OP te schrijven, waarvan je automatisch een berichtje kreeg.
Dan je vraag hoe ik wist dat jij nog meer dingen had gedaan op Wikipedia: Echt elke wijziging die iedereen maakt wordt gearchiveerd. Ik kon precies zien wat jij allemaal had gedaan, door op de linkermarge van jouw OP te klikken op 'Gebruikersbijdragen'. Jijzelf kunt die pagina ook vinden door helemaal rechtsboven te klikken op 'Bijdragen'. Als je wilt kun je zo ook zien wat ik allemaal op Wikipedia heb uitgespookt. Dat zijn net wat meer dan 10.000 bewerkingen, dus lees maar niet alles...
Het stukje over de v. subclavia lijkt me nu wel redelijk bruikbaar. Goed dat je het plaatje hebt kunnen vinden. Ik heb me ook suf gezocht naar een goed plaatje en kon ook geen betere vinden dan deze. Ik vind hem niet ideaal, maar voorlopig moeten we het er maar mee doen. ik heb de toelichting bij het plaatje iets uitgebreid, dat zul je wel gezien hebben.
Ik denk dat je dit artikel wel met rust kunt laten. Maar zoals je aan de talloze rode links kunt zien is er nog volop werk aan de winkel.
Even een ander puntje: Zoals je op de opmerking van ErikvanB hierboven kunt zien, is het een goede gewoonte dat iedereen die iets schrijft op een overlegpagina, die bijdrage afsluit met vier tildes: ~~~~. Als je dat doet komt er automatisch een ondertekening zoals je ook achter deze bijdrage kunt zien.
Nog een tip: Iedere medewerker op Wikipedia heeft ook een gebruikerspagina (GP). Daarop kun je iets van en over jezelf zeggen. De GP van jou is nog helemaal leeg. Misschien kun je daarop iets zetten; dat maakt het kontakt iets persoonlijker. (Je hoeft trouwens niet je ware naam erop te zetten hoor!) Kijk gerust eens op GP's van anderen wat ze er zo allemaal op zetten; dat kan heel verschillend zijn. Als je op mijn naam in mijn ondertekening klikt, krijg je mijn GP te zien.
Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 11 okt 2012 17:25 (CEST)Reageren

Gebruikerspagina[brontekst bewerken]

Hoi Florens,

ik zag een beginnetje van tekst op je GP verschijnen. Dat zegt al meteen een heleboel over jou, en je interessegebieden. Ik heb trouwens ook geneeskunde gestudeerd in Nijmegen!
Even een paar tips over de GP:

  • Kijk vooral eens op Wikipedia:Babel. Het is een goede gewoonte om op deze gestandaardiseerde manier op de GP aan te geven welke talen hij/zij spreekt, zodat mensen met een andere taalachtergrond weten of ze je in een bepaalde taal kunnen benaderen.
  • Kijk ook eens rond op WP:GB: Dit is een veel vrijblijvender hobbygebied. De ene persoon heeft een hekel aan dit soort plaatjes; de andere verheft het tot een kunstvorm. Er staan heel nuttige en illustratieve gebruikersboxen tussen maar ook complete meligheid. Er bestaan er overigens nog veel meer; klik daar in de linker marge maar eens op een interwiki, bijvoorbeeld de Engelstalige.

Een andere tip: Als je een nieuwe pagina wilt aanmaken maar denkt dat niet in één keer te kunnen doen, dan is het niet wenselijk om een pagina die pas half-af is op de naamruimte van Wikipedia te zetten. Daar horen immers artikelen op te staan waar de lezer echt iets aan heeft.
Een handige optie is om de pagina eerst aan te maken op je kladblok. Iedereen heeft een eigen kladblokpagina, waarop hij naar hartelust mag kliederen en proberen zonder dat iemand daar last van heeft. Je vindt hem in de bovenste regel op je scherm.
Als je dan een pagina op je kladblok zo'n beetje klaar hebt, kun je hem in één keer knippen en plakken naar de naamruimte.

Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 12 okt 2012 07:45 (CEST)Reageren

Hallo Erik,
Bedankt voor alle goede tips! Ik heb mn gp een beetje aangepast. Wat voor arts ben je? En waar ben je werkzaam? --Florenz89 (overleg) 12 okt 2012 10:08 (CEST)Reageren
Een blik op mijn GP zou je al wat helderheid moeten geven Glimlach. Ik ben forensisch arts bij GGD Rivierenland (West-Betuwe) en GGD Gelre IJssel (grofweg het gebied van Harderwijk tot Winterswijk) en daarnaast ben ik medisch adviseur gehandicaptenvoorzieningen (grofweg werkzaam in Oost-Nederland). Voorheen heb ik jarenlang als verpleeghuisarts gewerkt.
Maar als jij kijkt naar wat ik op Wikipedia heb geschreven dan zie je dat mijn interessegebied erg breed ligt; met jou deel ik de interesse in exacte wetenschappen, m.n. natuurkunde. Groet, Erik Wannee (overleg) 12 okt 2012 12:06 (CEST)Reageren

Denk je nog wel eens aan Wikipedia?[brontekst bewerken]

Dag Florenz,

na een heel leuke start zie ik helemaal geen activiteit meer van je op Wikipedia. Heel druk met de studie of met andere hobby's? Ik hoop dat je weer eens langs komt op Wikipedia en leuke medische of andere natuurwetenschappelijke bijdragen levert. Je bent ook van harte welkom in het Medisch café, om van gedachten te wisselen over (para)medische onderwerpen. Want daaraan is nog heel wat te vertimmeren!

Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 22 jul 2013 21:59 (CEST)Reageren

Beste Erik,
Leuk dat je aan me denkt! Ik ben de afgelopen tijd erg druk geweest. Ik ben naast mijn studie een bedrijfje begonnen in AED's en reanimatiecursussen etc. Kijk maar eens op mijn website: www.blsnederland.nl Hoe gaat het met jou? Ik zal een dezer dagen weer eens een stukje schrijven.
Vriendelijke groet,
Florens
Zooo, kan dat bedrijfje nog bij je studie? Dan ben je ook en behoorlijk druk baasje. Lijkt me wel een heel goede start voor een latere carrière, want zo'n bedrijf geeft net een stukje meerwaarde op een CV dan 'alleen maar' een artsenbul.
Ik ben als medisch adviseur momenteel vooral werkzaam in Noord-Nederland (Groningen, Drenthe), wat als voordeel heeft dat daar weinig files zijn, maar ik zit op die manier wel dagelijks 4 uur in de auwto, wat ik altijd zo zonde van mijn kostbare tijd vind. Maar ja, er is nu eenmaal niets aan te doen. En verder werk ik gestaag door als forensisch arts, en dat hoop ik nog heel lang te kunnen blijven doen. Ik begin binnenkort binnen onze beroepsvereniging met een project om forensische kennis te gaan doceren binnen de basis-artsenopleiding, want daarmee is het momenteel op de meeste universiteiten bar droevig gesteld. Groetjes en hopelijk tot ziens in het medisch café, of elders op Wikipedia! Erik Wannee (overleg) 2 aug 2013 19:24 (CEST)Reageren