Overleg gebruiker:Jozefonline

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 maanden geleden door Mx Lucy in het onderwerp Verhuizing Wikikring Twente
Welkom op Wikipedia, Jozefonline! Om te beginnen

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook u hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.431 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".


De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

over de beeldende kunst in Hengelo

Genomineerd voor een WikiUil 2017, uitnodiging voor de uitreiking[brontekst bewerken]

Beste vrijwilliger van Wikikring Twente, Van 4 november t/m 30 november 2017 konden gebruikers van de Nederlandstalige Wikipedia de meest gewaardeerde gebruikers en projecten van 2017 nomineren. Minstens een van de Wikipedia-gebruikers heeft jou voorgedragen voor een WikiUil in de categorie:

  • ProjectUil – Via projecten kunnen meerdere gebruikers samenwerken om Wikipedia structureel te verbeteren. De gezamenlijke werkzaamheden en wederzijdse ondersteuning is belangrijk en vaak een grote hulp.

Van harte gefeliciteerd met deze nominatie!

Van 1 januari t/m 14 januari 2018 konden alle actieve gebruikers op Wikipedia hun stem uitbrengen. Welke gebruikers en projecten daadwerkelijk een WikiUil winnen wordt pas bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de WikiUilen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Utrecht op zaterdag 20 januari en daarna ook op Wikipedia. Omdat je genomineerd bent voor deze prijs, willen we je graag uitnodigen voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Meer informatie kun je vinden op: Nieuwjaarsbijeenkomst 2018.

Na de uitreiking kan men gratis het Universiteitsmuseum Utrecht bezoeken en daarna volgt een gratis borrel. Om gratis toegang te hebben is inschrijven noodzakelijk. Blijf je liever anoniem kun je gerust een pseudoniem invullen: via deze link.

Daarnaast willen wij, als organisatoren van de uitreiking van de WikiUilen, ook graag weten of je komt of niet! Kun je dit ons laten weten?   Dat kan door hieronder op dit bericht te reageren, dat kan op de pagina van de Nieuwjaarsbijeekomst, of kan door ons een e-mail te sturen.

Dank voor je bijdragen aan Wikipedia in het afgelopen jaar en we hopen in de toekomst nog meer bijdragen van je te zien!

Namens de organisatie van de prijsuitreiking, Taketa & Romaine 15 jan 2018 11:34 (CET)Reageren

Zie ook: Overleg Wikipedia:GLAM/Wikipedia in de Openbare Bibliotheek/Hengelo

Kunstenaars uit Hengelo[brontekst bewerken]

Dag Jozefonline, bedankt voor de uitbreiding. Ik heb de gedeeltes over kunstenaars die in Hengelo geboren zijn maar er (in ieder geval volgens de tekst) geen invloed hadden op het kunstklimaat weggehaald, omdat die mijns inziens niets zeggen over kunst in Hengelo. Doordat de locatie hetzelfde blijft is de tekst tevens makkelijker te volgen - maar als je dit anders ziet hoor ik het wel. Mvg, Encycloon (overleg) 3 dec 2019 23:22 (CET)Reageren

Beste Ncycloon, Dank voor je aandacht. De tekst lijkt me op orde. Echter de mooie illustratie van de stealhence is verwijderd. Die maakt dit gedeelte over beeldende kunst luchtiger. Of is de afbeelding verplaatst naar wikicommons ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jozefonline (overleg · bijdragen)
Beste Jozefonline, die afbeelding is verwijderd wegens auteursrechtenproblemen. De details ken ik niet, maar in het algemeen geldt dat je ofwel de foto's zelf gemaakt moet hebben ofwel er toestemming gegeven moet zijn door de rechthebbende. Hoe kwam je precies aan die afbeelding? Mvg, Encycloon (overleg) 16 jan 2020 19:59 (CET)Reageren

Wat een snelle reactie, terwijl ik meende dat u van een wikibreak genoot. De afbeelding is eigen teken werk. Ik wordt ook wel de kroniekkeur van Hengelo genoemd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jozefonline (overleg · bijdragen)

In dat sjabloon gaat het vooral om verminderd. Maar verder: kan het zijn dat die tekening afgeleid is van een bestaand, beschermd werk en dan daarom verwijderd is? Encycloon (overleg) 16 jan 2020 21:52 (CET)Reageren

U bent misschien handig in het plaatsen en verwijderen. Voor mij geldt dat niet. Om al die moeite meet een veeg weg te halen. Die tekening van de stealhence is van mijzelf. En met het onderschrift was ik heel tevreden. Wilt U de afbeelding weer terug plaatsen? Of hoe doe je dat? Dat maakt de pagina veel mooier.

Dag Jozefonline, ik ben zelf niet betrokken geweest bij het verwijderen van die afbeelding en heb ook niet de gebruikersrechten deze in te zien en/of terug te plaatsen. Misschien dat Ciell met je mee kan kijken. Encycloon (overleg) 3 feb 2020 11:47 (CET)Reageren
Hi, dank je voor de ping Encycloon.
Ik heb herstel van de meeste afbeeldingen aangevraagd Jozef, er waren er meer verwijderd: commons:Commons:Undeletion_requests/Current_requests#Deleted_pictures_made_by_User:Jozefonline. Die van de carnavalswagens kunnen niet terug, we zijn er streng op dat alleen objecten die permanent geplaatst zijn in de publieke ruimte op Commons mogen. Tijdelijke objecten; tijdelijke kunst, posters, straatkunst en dus bijvoorbeeld optochten, kunnen allemaal vallen onder de rechten van andere kunstenaars. Er staan wel wagens op Commons, maar die afbeeldingen zijn vrijgegeven door de ontwerpers van de wagens.
Je tekeningen zouden daarom zeker terug moeten kunnen, het lijkt me allemaal openbare ruimte. Zie het maar als een compliment, ze zien je als een ware kunstenaar. Knipoog Ciell 4 feb 2020 19:31 (CET)Reageren
Hoi Encycloon en Jozef, alle door mij aangevraagde afbeeldingen zijn teruggezet. Ik heb ze teruggeplaatst in Hengelo (Overijssel), stonden ze nog ergens anders? Helaas kan ik dat niet zien. Ciell 4 feb 2020 20:34 (CET)Reageren
Dat zijn inderdaad mooie afbeeldingen. Bedankt voor het oppakken, Ciell! Encycloon (overleg) 4 feb 2020 20:51 (CET)Reageren

Dank jullie voor je inzet. Ik ben blij dat de tekeningen gewaardeerd worden.

Hengelo (Overijssel)[brontekst bewerken]

Hallo Jozefonline,

Ik zie net dat je bij Hengelo (Overijssel) een aantal zaken hebt toegevoegd, maar ook andere verwijderd hebt, met als toelichting 'actualisering'. Wikipedia is een encyclopedie. Dat wil zeggen dat Wikipedia in eerste instantie geïnteresseerd is in dingen in het verleden. Daarbij kunnen, onder voorwaarden, actuele zaken ook een plek krijgen. Het is echter niet de bedoeling om, zoals op de kalender van de plaatselijke bioscoop, je te richten op het heden, laat staan de toekomst. Als de 'HeArtgallery' niet meer als zodanig actief is, is dat nog altijd een historisch gegeven, waarin mensen die nu, of over (tientallen) jaren terugkijken, informatie zouden moeten kunnen vinden in Wikipedia. Het is prima om aan te geven dat dit initiatief liep van jaar x tot in jaar y, maar weghalen omdat het niet meer gebeurt is niet de bedoeling.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 18 jun 2020 22:59 (CEST)Reageren

Ik heb het begrepen. het lijkt me een juiste opvatting. Dank en groet Jozefonline

Melding links naar doorverwijspagina's[brontekst bewerken]

Beste Jozefonline, bedankt voor uw recente bewerkingen. Een bot heeft geconstateerd dat u hierbij een of meerdere links naar doorverwijspagina's toegevoegd heeft. Meestal gebeurt dit onbedoeld. Het gaat om het volgende artikel:

Het streven is om dergelijke links tot een minimum te beperken: zie Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's. Uw hulp is welkom bij het oplossen van deze en andere links. Om links naar doorverwijspagina's een aparte kleur te geven, kunt u de code .mw-disambig { color: #FF0066 } (of een andere html-kleur) toevoegen aan uw common.css. Zie hiervoor ook Wikipedia:Scriptbibliotheek#Zichtbaar maken doorverwijskoppelingen.

Om deze berichten voortaan niet meer te ontvangen, kunt u {{bots|deny=Dpmelderbot}} op uw overlegpagina plaatsen. Dpmelderbot (overleg) 21 mei 2022 17:39 (CEST) De link Ag verwijst naar het Hengelose kunstenaarsinitiatief SBK Ag https://www.kunstag.eu/. Frans Bolscher was mede oprichter.Reageren

Frans Bolscher[brontekst bewerken]

Hallo,

Het door jou aangemaakte artikel Frans Bolscher geeft geen bronnen die de relevantie aantonen. Ik heb het daarom ter beoordeling opgegeven. Groet, Joostik (overleg) 23 mei 2022 23:10 (CEST) Er zijn wel degelijk relevante bronnen zoals de dienst RKD. Het boek uitgegeven in 2008 DTP opmaak Martin van Laar en fotografie Brandie Oosterwold. De gemeentelijke kunstcollectie. Boek en galerie Jan Knigge. en natuurlijk DelverReageren

Beoordelingsnominatie van Norbert Olthuis[brontekst bewerken]

Hallo Jozefonline, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Norbert Olthuis. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Bronloos artikel over een docent beeldende kunst, die mogelijk als kunstenaar encyclopedisch relevant is. Er zal echter nog wel moeten worden gesleuteld aan inhoud en opmaak, naast bronnen die de relevantie onderstrepen. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Met vriendelijke groet, StuivertjeWisselen (overleg) 16 jun 2022 23:42 (CEST)Reageren

Het is begrijpelijk. Na je oproep de website te verbeteren is dit inmiddels ruimschoots gebeurd. Daar ben ik mee geholpen en ik ben er blij mee. groet Jozefonline. Jozefonline (overleg) 3 jul 2022 22:30 (CEST)Reageren
Excuses, ik had natuurlijk ook nog even hier een berichtje moeten achterlaten dat ik de nominatie doorgestreept heb, dat was er bij ingeschoten. Het is zo een prima artikel geworden. StuivertjeWisselen (overleg) 4 jul 2022 07:56 (CEST)Reageren

Afbeeldingen[brontekst bewerken]

Hoi Jozef,

Zoals ik je vanavond uitlegde heb ik de twee foto's van de schilderijen van Bolscher helaas moeten verwijderen, maar als je nog meer zelfgemaakte foto's hebt van zijn kunst die zichtbaar is vanaf de openbare weg, zoals File:78 chilimanifest.jpg, dan zijn die van harte welkom!

Was dit een muurschildering in Hengelo, weet je misschien nog in welke straat of andere details? Ciell need me? ping me! 22 sep 2022 22:44 (CEST)Reageren

deze muurschildering is te zien vanaf de Deldenerstraat Jozefonline (overleg) 20 apr 2023 19:57 (CEST)Reageren

Jan van der Leest[brontekst bewerken]

Beste Jozefonline, ik heb je artikel Jan van der Leest voor directe verwijdering voorgedragen omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia; en wel omdat het grotendeels is overgenomen van https://www.wieiswieinoverijssel.nl/zoekresultaten/p2/342-jan-van-der-leest waarmee het een schending van auteursrechten is.. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, geen auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. - vriendelijke groet, vis →  )°///<  ← overleg 25 mei 2023 21:16 (CEST)Reageren

Beste Vis , U hebt het aanmaken van deze pagina als een serieuze bijdrage erkend daarvoor dank. De gegevens zijn niet overgenomen uit "wie is wie" maar met behulp van een boek "stichting kader". Bovendien heb ik al een mail gestuurd naar het "archief familie Van der Leest" met het verzoek om illustraties van hem en zijn werk te uploaden. De plaatsing is tevens bedoeld om anderen de gelegenheid te geven deze aan te vullen. Die mogelijkheid ontneemt U. deze snelle verwijdering stimuleert niet om Wikipedia verder te helpen. Jozefonline (overleg) 26 mei 2023 08:18 (CEST)Reageren

Verhuizing Wikikring Twente[brontekst bewerken]

Beste geinteresseerde in de Wikikring Twente: Wij gaan verhuizen! Vanaf 2024 vinden de Wikikring bijeenkomsten plaats in Museum Hengelo (Beekstraat 51, 7551 DP Hengelo). De data en tijden vindt je op onze projectpagina.

Kom je het nieuwe jaar inluiden? Op 18 Januari 2024 hebben we onze eerste bijeenkomst van het jaar en we zouden het leuk vinden als je aanschuift. We trakteren je dan graag op knieperjes! Neem je laptop mee en begin 2024 goed.

Vriendelijke groet,

Lucy

ps Luister hier naar het interview dat Historiatheek gaf bij 1Twente (S1 E189) Mx Lucy (overleg) 14 dec 2023 20:01 (CET)Reageren