Park Tivoli (Berg en Dal)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Park Tivoli
Slagzin Het leukste park in de omgeving van Nijmegen
Eigenaar Sylvia van Bochem
Opening 6 april 1958
Seizoen april-oktober, zomerseizoen. november-maart, winterseizoen
Attracties
Totaal 33
Achtbanen 1
Waterattracties 3
Locatie
Locatie Berg en Dal, Nederland
Officiële website
Park Tivoli op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Park Tivoli of Amusementspark Tivoli is een attractiepark gelegen in Berg en Dal, nabij Nijmegen, Gelderland, Nederland. In de loop van de tijd zijn er meerdere eigenaren geweest en is het park diverse malen uitgebreid.

Attracties[bewerken | brontekst bewerken]

De meer dan 30 attracties en speeltoestellen in Amusementspark Tivoli zijn gericht op basisschoolkinderen vanaf 2 jaar.

Voor de jongste kinderen is er Harm’s Kippenfarm, het mini-reuzenrad, de botsauto’s, zweefmolen, draaimolen, buggy’s, 't Vliegende Piraatje, de Regenboogreis en binnenspeeltuin Circus Fun City. Bij Harm’s Kippenfarm is ook een speelplek voor de allerkleinsten, ’t Dreumeshofje, met een babyschommel, veer schildpad, zandbak en speelhuisje met glijbaantje.

Voor de wat oudere kinderen zijn er Achtbaan, BeeBee, spookhuis “Het Griezelbos”, botsauto’s, Skypie, de Race Pop-ups en een luchtkussen. Achter de binnenspeeltuin is een speelplek voor de wat oudere kinderen, het Spring- en speelparadijs. Hier bevinden zich o.a. een grote Air trampoline, vierpersoonswip en een vogelnestschommel. Ook staan hier picknickbanken.

Binnenspeeltuin Circus Fun City heeft onder andere ballenbakken, glijbanen, touwbruggen en klimrekken. Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er een apart speelhoekje met lachspiegels en grote stapelblokken. Voor de wat oudere kinderen en volwassenen staan er playstations.

Onderdeel van het park is een midgetgolfbaan.

Mascottes[bewerken | brontekst bewerken]

De hoofdmascottes van het park zijn de tweeling Tiffi en Toffi. Toffi is een blonde jongen met een rood T-shirt, spijkerbroek en rode pet. Tiffi is zijn zusje en heeft bruin haar en een geel met rood jurkje aan.