Pedro Diniz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pedro Paulo Diniz
In een Sauber tijdens de Grote Prijs van Canada 2000
In een Sauber tijdens de Grote Prijs van Canada 2000
Algemene informatie
Nationaliteit Vlag van Brazilië Brazilië
Formule 1-carrière
Actieve jaren 1995-2000
Teams Forti, Ligier, Arrows, Sauber
Aantal races 99
Kampioenschappen 0
Overwinningen 0
Aantal podia 0
Totaal punten 10
Aantal polepositions 0
Aantal snelste rondes 0
Eerste grand prix GP Brazilië 1995
Eerste overwinning -
Laatste overwinning -
Laatste grand prix GP Maleisië 2000
Portaal  Portaalicoon   Sport
Autosport

Pedro Paulo Diniz (São Paulo, 22 mei 1970), zoon van Abílio dos Santos Diniz, is een voormalig Formule 1-coureur uit Brazilië. Hij reed tussen 1995 en 2000 99 Grands Prix voor de teams Forti, Ligier, Arrows en Sauber.

1995[bewerken]

In 1995 reed Diniz, in een Forti (niet de beste wagen om je carrière mee te beginnen), een onzichtbaar seizoen met als hoogtepunt een 9e plaats in Italië (Monza) en een 7e plaats in Australië (Adelaide).

1996[bewerken]

Diniz rijdt mede met de hulp van Tom Walkinshaw bij het team van Ligier (Walkinshaw zag dat Diniz veel geld ter beschikking had en was van plan later in het jaar het team over te kopen). In '96 haalt Diniz zijn eerste punten in Spanje door tijdens zware regenval 6e te worden. Hij herhaalt dit trucje nog een keer in Italië waar hij voor de latere nummer 2 uit het seizoen Jacques Villeneuve als 6e weet te finishen, waardoor zijn puntenaantal van dat seizoen op 2 komt te staan en zo blijft het ook de rest van het seizoen. Zijn uitvalbeurt in Argentinië is heel spectaculair. Doordat bij zijn pitstop zijn tankklep niet gesloten is, staat zijn wagen een paar bochten later in vuur en vlam, wat gelijk ook resulteert in zijn eerste uitvalbeurt van het seizoen.

1997[bewerken]

Diniz is samen met Walkinshaw (nadat de deal om Ligier over te kopen mislukt is, heeft hij het team van Arrows over gekocht) naar Arrows toe vertrokken om daar naast dan regerend wereldkampioen Damon Hill te rijden. In het begin van het seizoen rijdt Diniz beter maar aan het einde van het seizoen moet hij zijn betere erkennen in de ex-wereldkampioen. Diniz haalt maar 2 schamele punten tegenover de 7 punten en een 2e plaats in Hongarije voor Hill.

1998[bewerken]

Een slecht seizoen voor Salo en Diniz, beide komen slechts 5 keer over de finish en Salo kan zelfs in België niet meer starten door de massa crash na de eerste bocht. De T-car is dan al gereserveerd voor Diniz. Het hoogtepunt voor het team is de 4e plaats van Salo in Monaco. Voor Diniz zelf is dat de 5e plaats in België. Verder is het seizoen net zoals de auto (zwart) kleurloos. Diniz wordt na het seizoen aan de kant gezet.

1999[bewerken]

Sauber. Rampenjaar. 12x uitgevallen, 4x gefinisht. 1 mooi ding is wel dat hij 3 van de 4 keer op de 6e plaats is geëindigd en dus in het seizoen 3 punten heeft gehaald. Zijn teamgenoot Alesi finisht meer keren, maar hij finisht maar 2 keer op de 6e plaats en heeft dus een punt minder dan Diniz. Diniz' seizoen wordt gekenmerkt door de spectaculaire maar ook levensgevaarlijke crash op het circuit van de Nürburgring. Hierbij breekt zijn roll-bar af en komt hij ondersteboven in het gras te liggen.

2000[bewerken]

Slecht seizoen. Geen enkel punt. Het seizoen begint met een uitvalbeurt in Australië. In Brazilië worden de auto van hem en van Salo allebei aan de kant gehouden vanwege bezorgdheid over de veiligheid. De keren die hij wel finisht zit hij wel heel dicht bij punten met 1 7e en 3 8e plaatsen. Salo haalt wel punten maar liefst 6.