Portaal:Australië/Afbeelding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
/januari
/februari
/maart
/april
/mei
/juni
/juli
/augustus
/september
/oktober
/november
/december

Januari[brontekst bewerken]


Brisbane is de hoofdstad van de Australische deelstaat Queensland. Na Sydney en Melbourne is het de derde stad van het land. Er heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters.

Februari[brontekst bewerken]


Een quokka is een wallabie, een klein soort kangoeroe, uit het zuidwesten van Australië. Hier een exemplaar op het eiland Rottnest.

Maart[brontekst bewerken]


De Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman ontdekte onder andere Van Diemen's Land, het huidige Tasmanië dat naar hem genoemd is.

April[brontekst bewerken]


Het opmerkelijke vogelbekdier, dat voorkomt in het oosten van Australië, is een van de zeldzame eierleggende zoogdieren.

Mei[brontekst bewerken]


Maguk ofwel Barramundie Gorge in het Nationaal park Kakadu.

Juni[brontekst bewerken]


Het Groot Barrièrerif is de grootste toeristische attractie van Australië en tevens een belangrijk natuurlijk gebied dat sinds 1981 op de werelderfgoedlijst is geplaatst.

Juli[brontekst bewerken]


Het Sydney Opera House is sinds 1973 hét symbool van Sydney. Met zijn spectaculair schelpenpatroon is het genomineerd in de verkiezingen van de zeven moderne wereldwonderen.

Augustus[brontekst bewerken]


De eucalyptus, de meest voorkomende loofboom in Australië, heeft zich aangepast aan de meest uiteenlopende klimatologische omstandigheden.

September[brontekst bewerken]


De boemerang is voornamelijk bekend door de Australische Aborigines. In tegenstelling tot wat in het algemeen gedacht wordt, kwamen deze voor de jacht gebruikte werphouten niet terug.

Oktober[brontekst bewerken]


Kylie Minogue, bekend als actrice door haar rol als Charlene in de Australische soap Neighbours en als zangeres door haar provocerende clips en wervelende optredens.

November[brontekst bewerken]


Gold Coast is de populairste vakantiebestemming van Australië om haar prachtige stranden, toeristische attracties en zonnige, subtropische klimaat. Na Brisbane is het de op één na dichtstbevolkte stad van Queensland.

December[brontekst bewerken]


De Uluṟu, ook bekend als Ayers Rock.